Nicky Byrne

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nicky Byrne
Byrne in 2009
Byrne in 2009
Algemene informatie
Volledige naam Nicholas Bernard James Adam
Byrne
Geboren 9 oktober 1978
Land Ierland
Werk
Jaren actief 1998 - heden
Genre(s) Popmuziek
Beroep Zanger, componist
Act(s) Westlife
[www.nickybyrne.com Officiële website]
(en) Last.fm-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Nicholas "Nicky" Bernard James Adam Byrne (Dublin, 9 oktober 1978) is een Ierse zanger.

Hij is lid van de populaire boyband Westlife. Sinds 2003 is hij getrouwd met Georgina Ahern, dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern.

Byrne komt uit een erg muzikaal gezin. Hij zag een advertentie voor een jongensband en heeft hierop gereageerd. Samen met Bryan werd hij uitgekozen om Shane, Kian en Mark te komen vergezellen in een nieuwe band met 3 leden uit de oude band IOU, Westside zou de band heten, later werd deze veranderd naar Westlife omdat er al een andere band met deze naam bestond.

Op 20 april 2007 werden hij en Georgina de ouders van een twee-eiige tweeling, Rocco Bertie en Jay Nick Byrne. De peetouders van Rocco zijn Nicky's jongere broer Adam en Georgina's zus Cecelia. De peetouders van Jay zijn Gillian en Mark Gallagher. Gillian is Nicky's oudere zus. Georgina mocht op 27 april weer naar huis maar moest haar twee zoontjes die twee maanden te vroeg waren geboren daar achterlaten. Op 15 mei mocht Jay mee naar huis en Rocco mocht op 20 mei ook mee naar huis. Op 23 oktober 2013 werd dochter Gia geboren.