Nicolas Appert (studievereniging)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
14-10-2014

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: NE

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet en verbeter het! Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Nicolas Appert
Nicolas Appert (studievereniging)
Type Studievereniging
Plaats Vlag Wageningen Wageningen
Instelling Wageningen University, Hogeschool Van Hall Larenstein
Studierichting Levensmiddelentechnologie
Oprichting 6 september 1962
Aansluiting SOCTeC
Website http://nicolasappert.nl

Nicolas Appert is een Nederlandse studievereniging voor studenten Levensmiddelentechnologie aan de Wageningen University en Voedingsmiddelentechnologie aan de Hogeschool Van Hall Larenstein. De vereniging is genoemd naar de Franse uitvinder Nicolas Appert, die gezien kan worden als de eerste levensmiddelentechnoloog. Hij interesseerde zich voor het conserveren van voedingsmiddelen. In 1804 ontdekte hij dat voedingsmiddelen langer houdbaar blijven als ze in afgesloten glas worden verhit, een proces dat tegenwoordig appertiseren genoemd wordt.

De studievereniging Nicolas Appert werd op 6 september 1962 te Montreux opgericht tijdens een buitenlandse excursie. 50 jaar later is Nicolas Appert een bruisende studievereniging, met een grote hoeveelheid activiteiten voor haar leden en goede contacten met het bedrijfsleven.

Een belangrijk deel van de activiteiten is studie-gerelateerd. Voorbeelden hiervan zijn het organiseren van lezingen en excursies, overleg met de leerstoelgroepen over de kwaliteit van het onderwijs en het verzorgen van studieboeken. Daarnaast wordt een breed scala aan sportieve en sociale activiteiten georganiseerd om de band tussen de levensmiddelentechnologen onderling, maar ook die met studenten van verwante studies uit Wageningen en daarbuiten versterken. Dit alles is mogelijk dankzij de inzet en het enthousiasme van een grote groep actieve studenten.