Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud
Logo van NSG Groenewoud
Algemeen
Locatie Nijmegen, Nederland
Opgericht 5 mei 1955
Type Openbaar
Bevoegd gezag Stichting Scholengroep Rijk van Nijmegen
Personen
College van bestuur Scholengroep Rijk van Nijmegen
Rector Sanne Verhagen
Leraren 125
Leerlingen 1650
Overig
Afkorting NSG
Motto Creatief denken brengt je verder
Website nsg-groenewoud.nl
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud is een openbare scholengemeenschap in de Nederlandse stad Nijmegen. De school biedt onderwijs aan op de niveaus vmbo-t, havo en vwo. Het wordt door leerlingen en docenten vaak afgekort tot NSG.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De scholengemeenschap bestaat sinds 5 mei 1955. In een herenhuis aan de Oranjesingel in Nijmegen begonnen dat schooljaar de eerste 23 leerlingen met hun lessen. Toen heette de school nog het Nijmeegs Lyceum. Begin jaren 60 werd begonnen met de bouw van het huidige gebouw aan de Van Cranenborchstraat. Na de verhuizing kreeg het de naam Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • De school wordt sinds begin jaren zeventig ook weleens de 'rode school' genoemd. Dit is ontleend aan de rode bakstenen kleur van het gebouw, maar ook aan het linkse karakter van de school.
  • Op 14 juni 2007 kwam de NSG landelijk in het nieuws doordat een scholier die met vijf negens en negen tienen voor het vwo was geslaagd, buschauffeur wilde worden. 4 in het Land en Hart van Nederland besteedden er in hun uitzendingen aandacht aan.
  • In 2016 was het nieuwe schoolgebouw van de NSG af.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]