Norfolkline

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Vrachtwagen met container van de Norfolkline
Maersk Delft

De Norfolkline is een voormalige rederij die actief was op de Noordzee. Het bedrijf is op 13 juli 2010 overgenomen door DFDS Seaways. Het hoofdkantoor van Norfolkline was gevestigd in Scheveningen. Er waren 2200 medewerkers,[1] verdeeld in een transport- en een ferry-divisie.

De ferry-dienst(en) Scheveningen - Felixstowe / Killingholme zijn eind 2006 verhuisd naar de locatie Vulcaanhaven te Vlaardingen waar met drie schepen, de TOR Britannia, TOR Suecia en de Flandria Seaways een dagelijkse dienst vanuit Vlaardingen naar Felixstowe wordt onderhouden. Met twee andere schepen, de Maas Viking en Humber Viking, wordt een dagelijkse dienst vanuit Vlaardingen naar Immingham onderhouden.

Naast ferryverkeer op de Noordzee voert Norfolkline tevens veerdiensten aan op het Kanaal (de route Duinkerken-Dover) en op de Ierse Zee (vroeger Norse Merchant).

In het voorjaar van 2009 opende Norfolkline een verbinding tussen Zeebrugge en Rosyth.[2]

Belangrijke verbindingen[bewerken]

Vloot[bewerken]

gegroepeerd naar zusterschepen

Terminal in Scheveningen[bewerken]

Nu de terminal in Scheveningen niet meer gebruikt wordt, heeft de gemeente in 2007 toestemming gegeven aan de Scheveningsche Roeivereeniging om daar in de zomermaanden aan kinderen zeilles te geven. Het is een beschut deel van de haven, waar geen andere boten komen. Zolang er geen andere plannen voor het gebied zijn, hoopt de vereniging ieder jaar een nieuwe vergunning te krijgen. Er wordt nu om de haven een maritiem centrum gebouwd.

Bronnen[bewerken]

  1. Norfolkline corporate information
  2. Cheap channel crossings to France in Dover Dunkerque ferry route

Externe links[bewerken]