Northern Counties East Football League

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Northern Counties East Football League is een Engelse regionale voetbalcompetitie die werd opgericht in 1982 door een fusie van de Yorkshire League en Midland League. De twee divisies van de League bevinden zich op het negende en tiende niveau in de Engelse voetbalpiramide. Er is nog een derde divisies met enkel reserveteams maar die behoort niet tot de voetbalpiramide.

Na de fusie van de Yorkshire en Midland League waren er oorspronkelijk drie divisies (Premier, First en Second Division). Tijdens het seizoen 1985/86 was er ook nog een Third Division maar die werd al snel opgeheven. De Second Division verdween in 1990.

Er spelen twintig teams in de Northern Counties East Football League Premier Division en zestien in de Northern Counties East Football League Division One. De kampioen kan promoveren naar de Northern Premier League als het stadion aan de criteria daarvoor voldoet. Als de kampioen niet voldoet kan de vicekampioen promoveren. De laatste twee van de Premier Division degraderen en worden vervangen door de eerste twee van de First Division.

In de league spelen ook Sheffield FC en Hallam FC. Sheffield is de oudste club ter wereld en werd in 1857 opgericht. Hallam in 1860 en speelt in het oudste stadion ter wereld Sandygate, al sinds het ontstaan van de club.

Externe link[bewerken]