October Road (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
October Road
Genre Drama
Speelduur per afl. 41 minuten
Bedenker André Nemec
Scott Rosenberg
Josh Applebaum
Hoofdrollen zie artikel
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Vlag van Verenigde Staten Engels
Uitzendingen
Start 15 maart 2007
Afleveringen 6
Seizoenen Bewerken op Wikidata
Netwerk of omroep Vlag van Verenigde Staten ABC
Vlag van Nederland Net5
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

October Road is een Amerikaanse dramaserie op ABC die op 15 maart 2007 debuteerde. Het volgt de terugkeer van Nick Garrett naar zijn geboorteplaats Knights Ridge na tien jaar van afwezigheid. De serie wordt geproduceerd door ABC Television Studio, en werd bedacht door André Nemec, Scott Rosenberg and Josh Applebaum, die ook als uitvoerende producenten van de serie dienen.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Nick Garrett verliet zijn geboorteplaats tien jaar geleden om voor een paar weken rond te gaan reizen in Europa. Hij liet zijn vriendin, beste vriend Eddie, en zijn familie achter. De korte reis duurde uiteindelijk een decennium. Garrett is nu een beroemd auteur en scenarioschrijver die in New York leeft. Tussen de partijen, de sociale evenementen en het leven in zit Garrett met een schrijversblok. Zijn agent boekt hem om eenmalig les te geven bij de lokale universiteit. Garrett is opgewonden door zijn terugkeer komt maar realiseert dat het gevoel niet volledig wederzijds is hoewel zijn familie en het grootste deel van zijn vrienden hem welkom heten. Hannah heeft een zoon en wegens zijn leeftijd vraagt Garrett zich af of het kind zijn biologische zoon zou kunnen zijn. Eddie is van streek omdat Garrett hun zakenvoorstel heeft gedumpt en omdat hij hem als een dwaas in het boek heeft neergezet en ook anderen zijn ontdaan door dingen die hij heeft geschreven in zijn boek. Garrett leert spoedig dat hij zich weer moet aanpassen en dat niks ook zal worden zoals het ooit was.

Wanneer Garrett erachter komt dat Sam een notenallergie heeft, zoals alle mannelijke leden van zijn familie, besluit hij om in de plaats te blijven en een baan te zoeken bij de lokale universiteit. Garrett zoekt Sam op, maar trekt zich terug wanneer Hannah protesteert. De vader van Nick raakt ook overtuigd dat hij de vader is als hij ziet dat de jongen dezelfde ogen heeft als zijn overleden vrouw.

Garrett confronteert Hannah uiteindelijk met zijn geloof dat hij de vader is van haar zoon. Zij betwist zijn mening, wijzend op het feit dat vele mensen notenallergie hebben. In de afleveringen die volgen blijven de gevoelens van Garrett en Hannah zich ontwikkelen waardoor Hannah besluit om de relatie met haar huidige vriend te beëindigen. Hiervoor zweert hij wraak te nemen. Sam krijgt een allergische reactie op een verjaardagstaart waar noten in zijn verwerkt. In het ziekenhuis worden ze waargenomen door een ziekenhuismedewerker, die hun vertelt hoe verliefd ze zijn. In de seizoenfinale haast Garrett zich naar het huis van Hannah om zijn liefde te verklaren. Ze kussen bijna, maar worden onderbroken door de veronderstelde biologische vader van Sam.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdpersonages[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Rol Periode
Bryan Greenberg Nick Garrett 2007 -
Laura Prepon Hannah Daniels 2007 -
Tom Berenger Bob "The Commander" Garrett 2007 -
Warren Christie Ray "Big Cat" Cataldo 2007 -
Brad William Henke Owen Rowan 2007 -
Evan Jones Ikey 2007 -
Jay Paulson Physical Phil 2007 -
Slade Pearce Sam Daniels 2007 -
Geoff Stults Eddie Latekka 2007 -
Odette Yustman Aubrey 2007 -
Rebecca Field Janet "The Planet" Meadows 2007 -
Lindy Booth Pizza Girl 2007 -

Terugkerende personages[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Rol
Jonathan Murphy Ronnie Garrett
Bo Mitchell Doodie
Mary-Charles Jones Caitlin Rowan
Destiny Whitlock Caitlin Rowan
Elizabeth Bogush Alison Rowan
Penny Johnson Jerald Leslie Etwood