Omegle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
29-08-2014

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
geen aangetoond encyclopedisch belang.

(/)

N.B. Deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Omegle is een gratis chatwebsite waar gebruikers anoniem en zonder te registreren met vreemdelingen kunnen communiceren. Twee gebruikers worden willekeurig tegenover elkaar geplaatst in een privégesprek, met alleen de labels "You" en "Stranger". De slogan luidt "Talk to strangers!"[1]

De website werd op 25 maart 2008 gelanceerd en is een creatie van de toen 18-jarige Leif K-Brooks uit de VS. Na één maand had de website al zo'n 150.000 bekeken pagina's per dag.[1]

In maart 2009 werd er een videochatfunctie (voor webcams) toegevoegd, die heel gelijkaardig is aan Chatroulette. Door de anonimiteit van Omegle heeft de website de reputatie nogal wat seksueel-getinte inhoud te bevatten. Daarom bestaat er sinds januari 2013 een gemodereerde versie van de videochat. Er bestaat wel nog steeds een ongemodereerde sectie en de niet-videochat blijft geheel ongecontroleerd.

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. a b (en) "Tired of Old Web Friends? A New Site Promises Strangers", The New York Times, 26-04-2009, online geraadpleegd op 19-03-2014.