Orphaned Land

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Orphaned Land is een Israëlitische progressieve metal band die is opgericht in 1991.

Bezetting[bewerken]

Huidige bandleden[bewerken]

Voormalige bandleden[bewerken]

  • Eden Rabin - toetsenist
  • Itzik Levy - toetsenist
  • Vartan Garabed - drummer
  • Avi Diamond - drummer
  • Eran Asias - drummer

Biografie[bewerken]

Orphaned Land werd gevormd in de lente van 1991 in Israël, aanvankelijk onder de naam Ressurection maar deze werd in 1992 veranderd. Hun muziekstijlen is een mix van progressieve, death en doommetal aangevuld met Midden-Oosterse invloeden. Elk album handelt over twee tegenstellingen: oost en west, heden en verleden, licht en duisternis en God en Satan.

Het eerste album Sahara was aanvankelijk een demo maar werd een volwaardige plaat. Het kwam uit in 1994. Hierop volgde in 1996 El Norra Alila. Het thema van het album was licht en duisternis en wilde de overlappingen binnen de drie grote godsdiensten (Jodendom, Christendom en Islam) benadrukken.

Hun volgende album Mabool kwam in 2004 uit, nadat er zeven jaar aan gewerkt was. Het album bevat opnieuw de nodige Oosterse invloeden, Yemenitisch gezang door Shlomit Levi en stukken uit de Bijbel. Na dit album brachten ze in 2005 nog een EP, getiteld Ararat. Hun volgende album kwam uit in 2010 en heette ' The never ending way of ORwarriOR'

In 2008 kwam de band voor in de documentaire Global Metal.

In oktober van 2011 bracht de band een live dubbel DVD uit met de titel: 'The road to OR shalem- live at the Reading 3 Tel Aviv' Deze is verkrijgbaar in verschillende versies met of zonder CD.

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

EP[bewerken]

  • Ararat (2005)

Externe bronnen[bewerken]

Website Orphaned Land