Oscar Dronjak

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Oscar Dronjak
Oscar Dronjak tijdens het Hammerfallconcert op het Masters of Rock festival in 2007.
Oscar Dronjak tijdens het Hammerfallconcert op het Masters of Rock festival in 2007.
Algemene informatie
Volledige naam Oscar Fredrik Dronjak
Geboren 20 januari 1972
Land Zweden
Werk
Jaren actief 1989 -heden
Genre(s) Heavy metal, Power metal, Death metal
Beroep(en) Musicus, songwriter
Instrument(en) Gitaar (Randy Roads), zang
Label(s) Nuclear Blast
(en) Allmusic-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Oscar Fredrik Dronjak (20 januari 1972) is een Zweeds musicus. Hij is de rhythm gitarist en vormer van de Power Metal-band Hammerfall. Voor het succes van Hammerfall, speelde hij ook in de death metal groepen Ceremonial Oath en Power Metal band Crystal Age.

Dronjak werd geboren in de Zweedse stad Mölndal, als zoon van een Servische vader en een Zweedse moeder. Hij begon met het spelen van accordeon. Daarna speelde hij nog een paar jaar trombone, totdat hij, op 14-jarige leeftijd koos voor gitaar. Kort daarna begon hij al zijn eerste band, genaamd The Hippie Killers.

In 1989 startte hij de death metal band Desecrator, later onder de naam Ceremonial Oath. Maar vlak voor hun eerste album, stopte hij met de band. Het einde van zijn carrière bij Ceremonial Oath was de geboorte van Hammerfall. Oscars eerste prioriteit was de death metal band Crystal Age. Dus eigenlijk begon Hammerfall als een extra project, waar Oscar en wat vrienden zelfgeschreven liedjes oefenden, waaronder "Steel Meets Steel", nu nog één van Hammerfalls hits. Maar al snel daarna namen zij hun eerste echte album op, genaamd Glory to the Brave.

Ook deed Oscar de backing vocals op 3 In Flames albums: Lunar Strain, Subterranean en The Jester Race ("Dead Eternity").

Externe link[bewerken]