Overleg:2. SS-Panzer-Division Das Reich

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

In het begin was deze divisie een infanteriedivisie zeker? --David-bel 15 jan 2010 23:21 (CET)[reageer]

Volgens mij is het altijd een pantserdivisie geweest. De voorloper, de SS-VT, was wel een infanterie-eenheid, maar dat is niet van belang hier. Iemand anders? Dennis P:TW 16 jan 2010 10:36 (CET)[reageer]

Opmerkingen van 84.30.136.234[brontekst bewerken]

ik lees hier allen maar flauwekul. oorlogsmisdaden hier oorlogsmisdaden daar zonder er ook maar op in te gaan wat er precies is voorgevallen. Bovendien is er aan beide zijde enorm gemoord, ook door de Amerikanen in Normandië!!! Daar hebben ze bij Failise kinderen vermoord omdat ze SS waren omdat ze het niet konden verdragen dat ze zo'n enorme onderlegd waren. Dit was niet iets was de Duitsers alleen deden dus waarom moet dit altijd benadrukt worden. Wat zich hier in het westen heeft afgespeeld was kinderspel in vergelijk met wat daar in Rusland is gebeurd! Hier in het westen hebben ze niks mee gemaakt, en het Normandie, Arnhem, Hürtgenwald en Ardennenoffensief was er niks bij.

Bovbendien heeft de LSSAH (Leibstandarte) niets met de SS-VT te maken, zoals Totenkopf ook geen onderdeel was van de SS-VT. De Verfügungtruppe (SS-VT) zijn later samen met Totenkopf-regimenten (kampbewakers), LSSAH (persoonlijke lijfwijfwacht van Hitler) de Waffen SS gaan vormen.

Je had dan ook drie kern divisie's (later vier) - 1 panzerdivisie LSSAH >>> was ingedeeld bij heeresgruppe Süd bij Barbarossa) - 2 panzerdivisie Das Reich (dat dus eigenlijk voorheen de SS-VT was met de regimenten Deutschland Germania en der Führer)>> (heeresgruppe Mitte) - 3 panzerdivisie Totenkopf >>> was ingedeeld bij legergroep nord bij barbarossa)

Willen de politieke mannetjes die de waarheid verdraaien zich niet met geschiedschrijving bezig houden.

En nee ze zijn begonnen al Verfügungstruppe (1939-1940) dat letterlijk betekend troepen die ter beschikking staan ten behoeve van het leger (Reservetroepen) in de vorm van Infanterieregimenten (1941) later panzer-grenadiers (circa 1942), later Panzerdivisie's (circa 1943).

vind dit zo jammer... laat het even over aan degene die dit op papier heeft gezet, anders verander ik het zelf wel een keer. succes. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.30.136.234 (overleg · bijdragen)

deze Otto Baum is een Duitse beeldhouwer en niet de SS-Oberführer Otto Baum – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Qx12 (overleg · bijdragen) 18 apr 2018