Overleg:Abrikoos

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Itsme, hierbij reageer ik op je verzoek om bronvermelding. Op mijn eigen site heb ik een artikel van dr. Rosenberg, die zich daarin verdiept heeft. Daar vind je ook voorbeelden van bronvermelding:

http://www.watchman-nee.nl/laetrile.htm

Je kunt voor extra bronnen misschien ook contact opnemen met de redactie van Kanker Actueel.

Wijlen dr. Hans Nieper, voormalig hoofd van het Duits Nationaal Kanker Instituut en ontwikkelaar van antikanker-medicijnen, was voorstander van het profylactisch (d.i. preventief) gebruik van 'laetrile'.

Ik heb zelf eens met mijn oude huisarts over dit probleem gepraat. Hij kende het middel en geloofde tot mijn verrassing dat sommige mensen erdoor genezen werden, maar andere weer niet.

Het zal altijd wel een controversieel onderwerp blijven, waarbij de leek - zoals zo vaak het geval is - zelf maar moet bepalen wie hij gelooft. Wees wel voorzichtig met oraal gebruik van laetrile tabletten: neem ze nooit in met rauwe groenten (vanwege enzymatische processen), neem nooit meer in dan 1 gram (2 tabs van 500 mg) tegelijk in, en wacht dan minstens 4 uur met het innemen van een nieuwe dosis. Eddy

Itsme, positieve artikelen zijn volgens mij:
http://www.antiaging-systems.com/ARTICLE-546/laetrile.htm
http://www.curealternative.net/cancro/JAMES_SOUTH.pdf (dus ook als PDF)
http://chp.sagepub.com/content/3/3/185.abstract
--Morgenster 15 aug 2010 18:23 (CEST)[reageer]

Tijd, referentie[brontekst bewerken]

1:1 gekopieerd uit de huidige tekst: " De abrikoos kwam pas 3000 jaar later in Armenië aan ... "

Wat ik mis is enige referentie: later dan welke gebeurtenis? Later dan wat? Danmark ori (overleg) 15 jan 2023 15:08 (CET)[reageer]