Overleg:Apophis (demon)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik heb de tekst van deze pagina samengevoegd met de tekst die in lemma 'Apepi' stond, maar ik kom een onduidelijkheid tegen waar ik zelf geen verstand van heb. Het ene moment gaat het over Ra, en het andere moment over Aton. Het zijn beide zonnegoden, maar dan uit verschillende dinastiën. Schijnbaar verschilt de naam van de zonnegod per versie van de mythe?

Ook de vereenzelviging van Apophis begrijp ik niet zo goed. Ik heb het allemaal voorlopig laten staan, ik hoop dat er iemand langskomt met veel verstand van Griekse mythologie!

Galwaygirl 24 feb 2005 23:15 (CET)[reageer]

In het artikel staat dat aphophis zijn dierlijke verschijning een slang was. Nou dit is volgens mij een paralel met de verschijning van de slang in de bijbel bij adam & eva? Ik ben verder een nitwit met deze dingen maar is dat niet raar? Geograaf 16 sep 2005 10:10 (CEST)[reageer]

Wat ik heb gemerkt is dat veel elementen van de Egyptische mythologie (eigenlijk godsdienst) voorkomen in de bijbel. Denk maar aan de 42 rechters die moeten oordelen of de dode (NN) wel naar de eeuwige velden mag (Iaroe-velden) en zo zijn er nog talloze onderwerpen die overgenomen zijn. Maar wat Geograaf aankaart daar was ik nog niet opgekomen.