Overleg:Barneveld (gemeente)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wijk Veller[brontekst bewerken]

Ik heb de volgende tekst uit het artikel gehaald, omdat dezelfde tekst ook te vinden is op http://www.barneveld.nl/tProjecten/detail.asp?ProjectNummer=16 Daaruit blijkt dat het vermoedelijk om een auteursrechtenschending gaat.

In het zuidoosten van Barneveld is een woonwijk gepland. De woonwijk komt te liggen ten oosten van de Lunterseweg en sluit aan op de bestaande bebouwing. Aangrenzend aan de woonwijk, in het gebied tussen de Lunterseweg en de Barnevelse Beek, is een maatschappelijke voorzieningenstrook gepland.

De raad is in de vergadering van 26 september 2006akkoord gegaan met de overeenkomst met projectontwikkelaar Van de Mheen. Het college zal binnenkort de ruimtelijke procedures starten. Dat betekent dat er een voorontwerpbestemmingsplan ter inzage zal worden gelegd voor geheel Veller I. De gemeente publiceert de planologische stappen op de gemeentepagina in de Barneveldse Krant.

De nieuwe woonwijk Veller I zal 450 woningen tellen en gebouwd worden in drie fases tussen 2007 en 2009. Tussen de bestaande woonwijk Barneveld Zuid-Oost en de nieuwe wijk komt een groenzone van gemiddeld zo'n 40 meter breed. Ten zuiden van Veller I zal vanaf 2009 ook Veller II worden gebouwd. Hier zullen 750 woningen komen.

Johan Lont 28 sep 2006 17:10 (CEST)[reageer]


Bij nader doorzoeken bleek ik ook de volgende tekst op Internet terug te vinden (http://www.henrifloor.nl/ws78/ws78_barneveld_25nov06.htm), waardoor ook dat vooralsnog geacht moet worden zonder licentie van de rechthebbende geplaatst te zijn. Ik zal ook dat stuk schrappen. Johan Lont 28 sep 2006 17:17 (CEST)[reageer]

De naam 'Veller' staat in nauw verband met het Vellerdrama. Dat speelde zich af in Barneveld.
De gemeente Barneveld wilde in Barneveld-dorp de nieuwe wijk Veller bouwen. Maar met de aankoop van de grond daarvoor ging van alles mis. Een projectontwikkelaar kaapte de grond voor de neus van de gemeente weg, waardoor de gemeente het later voor veel meer heeft moeten opkopen. In de Veller-werkgroep, waarin twee wethouders zetelden, bleken grote inschattingsfouten te zijn gemaakt. De wethouder projecten stapte hierdoor in 2004 op.
Om achter de feiten te komen, werd in 2005 een speciale onderzoekscommissie ingesteld. Naar aanleiding van de bevindingen van deze commissie stapte een tweede wethouder (ruimtelijke ordening) op. Op 25 januari 2005 werd de zaak besproken in een gemeenteraadsvergadering. Drie Barneveldse politieke partijen dienden een motie van wantrouwen in tegen het college van burgemeester en wethouders. Maar deze werd door een minderheid van de gemeenteraad gesteund.
Het Veller-drama deed in Barneveld veel stof opwaaien. Veel Barneveldse burgers zeggen dat ze door de affaire hun vertrouwen in de plaatselijke politiek zijn kwijtgeraakt.

Bovendien zijn het vrij ver gaande beweringen, die niet zonder betrouwbare bronvermelding gehandhaafd kunnen worden. Johan Lont 28 sep 2006 17:17 (CEST)[reageer]


Woonwijk Veller[brontekst bewerken]

Het huidige stuk 'Woonwijk Veller' is geplaatst door de gemeente Barneveld (afd. Communicatie) en bevat (in tegenstelling tot het stuk 'Vellerdrama') controleerbare feiten. Wij hebben het stuk over woonwijk Veller zo feitelijk mogelijk weergegeven. Dit zijn de feiten zoals de gemeente die kent, mochten mensen andere controleerbare (!!) feiten hebben dan zien wij die in alle openheid tegemoed.

Overigens wist de plaatser van het artikel niet van het bestaan van deze overleg-pagina. Onze excuses voor het ongemotiveerd verwijderen van een substantieel deel van de pagina.

Om eerlijk te zijn, het stukje dat er eerst stond over de procedure rond de planning van Veller vond ik ook niet geweldig. De toonzetting was niet neutraal (bijvoorbeeld "drama", "affaire", "vertrouwen kwijtgeraakt"). Toch zijn niet alle daar genoemde feiten zo ongecontroleerd als Gembarneveld beweert. Een feit als "Op 25 januari 2005 werd de zaak besproken in een gemeenteraadsvergadering." moet toch te controleren zijn.
Met behulp van Google ontdekte ik dat ook op de website van de CDA-afdeling wordt gesproken over een motie van wantrouwen in relatie tot deze kwestie. Gek dat de gemeente dat feit niet kende! (Immers, "de feiten zoals de gemeente die kent" zijn volgens de afdeling Commucatie beperkt tot de informatie in het stukje dat zij toegevoegd hebben.
Ik heb een deel van de informatie geplaatst. Het stond nu onder het kopje "Politiek". In het artikel over het dorp Barneveld staat een kopje Wijken en buurtschappen. Daar heb ik de informatie over de wijk Veller naartoe verhuisd. De informatie die over politieke besluitvorming gaat, heb ik hier laten staan.
Termen als "binnenkort" en "zal worden" heb ik anders geformuleerd, omdat het artikel anders verouderd is, zodra het college de ruimtelijke procedures gestart heeft. (dan is het namelijk niet meer "binnenkort gestart", maar "onlangs gestart"). Johan Lont 6 okt 2006 10:28 (CEST)[reageer]
Ik had het ooit onder politiek geplaatst, omdat het "drama" een politieke aangelegenheid was (ik was niet de plaatser van het stuk). Hoe dan ook, bedankt voor je uitzoekwerk Johan. Ik vind het trouwens wel opvallend dat de afdeling communicatie van de gemeente Barneveld zich bemoeit met Wikipedia. Aan de ene kant is dat natuurlijk een compliment voor Wikipedia, maar aan de andere kant is dat ook een gevaar voor Wikipedia, omdat de gemeente Barneveld blijkbaar deze artikelen als PR zien. Nu ken ik Barneveld natuurlijk heel goed en weet ik toevallig dat de gemeente een vrij bekrompen middenstandsmentaliteit heeft. Oplettendheid is daarom van groot belang. - Jeroenvrp 6 okt 2006 14:43 (CEST)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Barneveld_(gemeente) zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 15 apr 2022 07:19 (CEST)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.