Overleg:Belgische federale verkiezingen 2010

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wat ik vreesde, is gebeurd. Een wildgroei van partijtjes allerhande komen hun lijsttrekkers posten op deze pagina. Deze (vooral Waalse) partijen doen ongetwijfeld mee aan de verkiezingen en hebben waarschijnlijk zelfs overal lijsten ingediend. Toch is er een wezenlijk verschil met de partijen die ik niet verwijderd heb: nu (op dit ogenblik) zitten ze in Kamer noch Senaat, en eerlijk gezegd ziet het er niet naar uit dat dat zal veranderen. Daarom beperk ik het artikel dus tot: VB, LDD, CD&V, Groen!, Open Vld, sp.a & n-va langs Vlaamse kant en Ecolo, MR, PS & FN langs Franstalige kant. Wie zich geroepen voelt mag een (neutrale) sectie met info over ALLE partijen die deelnemen (of ze nu een zetel hebben of niet) openen. De tabel moet echter beknopt blijven.Vedett 27 mei 2010 21:58 (CEST)[reageer]

Laten we het inderdaad houden bij de partijen die vorige legislatuur in het parlement vertegenwoordigd waren. Goede ingreep Vedett - Arkangel lucifer 29 mei 2010 00:01

De grafiek op de pagina klopt niet ! Op zijn minst de percentages in de vertikale as geven niet de juiste aan. groeten, j. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 134.184.24.173 (overleg · bijdragen)

Lijstnummers[brontekst bewerken]

Misschien een paar domme vragen van een 'Ollander'.

1. Hoe worden de lijstnummers toegekend? VB Was toch niet de grootste partij in de vorige verkiezingen? 2. Waarom is er geen lijstnummer 2 toegekend? Was die van CD&V/NVA ofzo? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 62.12.14.24 (overleg · bijdragen)

Het ministerie van Binnenlandse Zaken laat een onschuldige hand (klein meisje ofzo) uit een tombola de nummers trekken voor de partijen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Arkangel lucifer (overleg · bijdragen)
In België worden de lijstnummer geloot, niet dat dit nog veel belang heeft, doordat er op de meeste plaatsen met computer wordt gestemd, en op de plaatsen waar er nog met papier gestemd wordt, staat er ook duidelijk de partij op de stembrief en niet alleen het lijstnummer. Wat die nummer 2 betreft, ik heb het even opgezocht en het blijkt van Vivant te zijn. Een verwaarloosbaar partijtje dat een kartel vormt met Open VLD. (Als ik mij niet vergis) Druyts.t 11 jun 2010 22:36 (CEST)[reageer]
Vivant is/was een unitaire partij, komt op in geheel belgie maar is samengesmolten met de liberalen. Heeft een zetel in duitstalig parlement.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Arkangel lucifer (overleg · bijdragen)
Betekent dit dat niet alle deelnemende partijen in dit artikel staan? Zo ja, waarom zouden we deze niet toevoegen? In vergelijking met Tweede Kamerverkiezingen 2010, maar ook bijvoorbeeld Verkiezingen in Suriname worden alle partijen genoemd. Ik mis bijvoorbeeld ook een partij als FDF, terwijl FN die volgens mij kleiner zijn er wel in staan. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.84.147.59 (overleg · bijdragen)
FDF is geen autonome partij maar een stroming binnenin MR. Zelfde als ACW, Unizo En de Boerenbond in de CD&V. Ik denk dat we ons best houden aan partijen die in 2007-2010 in het parlement vertegenwoordigd waren. Ik zal de personenpartij ook toevoegen als ze in zetel halen in de kieskring BHV. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Arkangel lucifer (overleg · bijdragen)

Alfabetisch ?[brontekst bewerken]

Beste Arkangel lucifer, hoe kunt u beweren dat de volgorde "Dirk Van der Maelen" / "Ben Weyts" / "Bruno Tobback" / "Luc Van Biesen" / "Renaat Landuyt" / "Stefaan Van Hecke" / "Tinne Van der Straeten" een alfabetische lijst vormt ? Ten eerste worden namen zelden op voornaam opgelijst, en ten tweede is er dan geen reden om "Dirk" voor "Ben" te plaatsen. Maar indien zowel De Morgen als De Standaard een niet-alfabetische volgorde op nahouden, zullen ze daar wel hun redenen voor hebben. Misschien wel omdat ze een fijnere verdeling hebben tussen 4 en 5. Gelieve die volgorde te respecteren. Rahier overleg

Ik heb nu gerangschikt op alfabetische volgorde op achternaam. Hopelijk bent u nu tevreden. De volgorde waarop ze in de papieren krant de standaard staan zijn eerst de 3 socialisten, dan de vld-er, dan n-va-er en dan de 2 groenen voor de kamer en eerst crombez en dan vandenberghe. Op de wesbite is dit anders. Er is dus geen indeling van een verfijnde volgorde. Om favoritisme te vermijden laten we ze best in alfabetische volgorde staan, dat is een objectieve parameter. - Arkangel lucifer

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Belgische federale verkiezingen 2010. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 sep 2017 17:40 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Belgische federale verkiezingen 2010. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 8 feb 2018 09:13 (CET)[reageer]