Overleg:Binnenvaart

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Behoort passagiervervoer over het water niet tot het binnenvaart? Kneiphof 21 mrt 2006 23:50 (CET)[reageer]

Ja hoor en nog veel meer. Volgens de definitie is binnenvaart de gezamelijke beweging van vaartuigen over het binnenwater. Politieboten, opblaasboten, surfplanken, enz. horen daar ook bij. In de praktijk verstaat men onder binnenvaart echter min of meer alleen de vrachtvaart (en alles wat daarbij hoort) op het binnenwater. Het zou juister zijn beide verklaringen op te nemen.

Ik wil nog even van de gelegenheid gebruik maken een opmerking te plaatsen over wat ik tot nu toe over dit onderwerp in deze wikipedia gevonden heb. Het is toevallig een onderwerp waar ik een beetje in thuis ben en ik constateer dat er aan veel bijdragen het nodige mankeert, sommige dingen zijn, naar mijn mening, gewoon echt fout. Ik hoop van harte dat de rest van de wikipedia van beter gehalte is. --Pieter53 15 sep 2006 19:27 (CEST)[reageer]

Ja, er mankeert nog veel aan wikipedia. Er zijn artikelen waar men beschaamd op zou moeten zijn (deze bijvoorbeeld). Maar er zijn ook veel prechtige artikelen waar men terecht trots op is. En als u een artikel ziet waar veel ontbreekt - aarzel dan niet, en vul die infornatie toe! Ik hoop dat u nog veel plezier aan wikipdia zult beleven. Kneiphof 16 sep 2006 21:38 (CEST)[reageer]

Hartelijk dank voor de reactie. Er zijn (voor zover ik weet) drie goede sites met scheepvaarttermen. De taal van het water [1], Vaartips [2] en mijn eigen site[3]. Het zou natuurlijk leuk zijn als dit alles ook in de wikipedia te vinden was, maar gezien de omvang van deze werken is dat een heidens karwei. Ik zelf heb het, m.b.t. mijn eigen site, wel in overweging genomen, maar aangezien een eigen site, voor de schrijver, wat handiger werkt dan de wikipedia, heb ik daar vanaf gezien.

Groet --Pieter53 27 mei 2007 10:42 (CEST)[reageer]

Concurentie[brontekst bewerken]

De redenen dat ik (en excuus, ik had niet in de gaten dat ik niet ingelogd was) het grootste deel van het hoofdstuk concurentie heb weggehaald is als volgt: - Dat het spoorwegvervoer geen partij is subjectief. Bij welk percentage is het spoorwegvervoer wel partij? Waar komen de percentages uberhaupt vandaan (bronvermelding)? - Dat de vervoersprestatie van de Betuweroute door enkele vrachtschepen geleverd kan worden zal wellicht zo zijn, echter deze vrachtschepen halen nooit de snelheid van een goederentrein en bij een strenge winter, extreem hoog of laag water kunnen deze schepen helemaal niet varen. Jou stelling is dus op z'n minst eenzijdig.

Tot slot hoort de discussie (die je met jou stelling "De aanleg van de Betuweroute kan dan ook alleen uit politieke motieven worden verklaard" bewust lijkt te willen oproepen) hier helemaal niet thuis. Ten eerste is Wikipedia geen discussieforum over dergelijk onderwerpen. En als je er toch wat over zou willen zeggen, doe dat dan op de pagina van de Betuweroute.

--Dedertiende 29 dec 2008 23:50 (CET)[reageer]

Het gaat niet om een discussie maar om het simpele feit dat met een eenvoudige vergelijking duidelijk wordt dat er geen enkele economische noodzaak voor Betuweroute was en is. Met 6 moderne binnenschepen - in eigen beheer en op eigen kosten van de ondernemers in de vaart gebracht - wordt dezelfde vervoersprestatie geleverd. Ik vermeld hier niet dat het een evidente wraakoefening was van een minister, die tegen de schippers een nederlaag leed in de Granaria affaire. Dat zou inderdaad een discussie uitlokken. Ik heb het Bureau Voorlichting Binnenvaart gevraagd te kijken waar het citaat vandaan komt. De direkteur van Koninklijke Schuttevaer gebruikte het argument vroeger in presentaties.

Overigens, de gemiddelde snelheid over een etmaal gemeten ligt van een goederentrein nagenoeg gelijk aan die van een vrijvarend modern binnenschip over water gemeten. Bovendien is die snelheid bij kolen, ertsen en andere bulkgoederen niet van enig belang. Er is geen congestie op het water, noch knelpunten zoals de overgang van Betuweroute op het Duitse spoorwegnet. --Stunteltje 30 dec 2008 22:00 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Binnenvaart. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 14 okt 2017 16:10 (CEST)[reageer]