Overleg:Bruto nationaal product

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik weet zo goed als niets van dit soort kretologie, maar klopt dit eigenlijk wel (inkomen ipv. eindproducten/diensten).... Bemoeial 23 okt 2003 23:59 (CEST)[reageer]

Dit is een foutieve definitie. Het gaat hier namelijk over het nationaal inkomen. Dit moet wel gelijk zijn aan het nationale product maar men mag ze niet verwarren.

De definitie van het nationaal product is de volgende; "de totale waarde van alle finale goederen en diensten die door alle bedrijven samen in de loop van een gegeven periode werden geproduceerd.Doorgaans wordt een jaar als referentieperiode genomen"(Van Poeck, Moesen en De Borger, 2000, Algemene Economie, blz.78).

Verklaart dit dan ook het verschil met de lijsten op de engelstalige wikipedia voor nominale waarden [1] en purchasing power parity [2] (afgezien van het feit dat de tabellen over verschillende jaren gaan)? Welke van die twee staat hier? Merk trouwens de plaatsing van de VS op; is het BNP van Luxemburg 1/3 hoger of maar liefst 2 keer zo hoog?
Er zou mag trouwens duidelijker bij gezet worden dat de tabel niet over het BNP gaat (de kop van het artikel), maar over het BNP per persoon. Althans, het BNP zonder meer is nooit per persoon, toch? DirkvdM 20 mei 2005 11:34 (CEST)[reageer]

Ik heb die "berekening" weggelaten, dat staat in de tekst erboven ook al.