Overleg:CFE (België)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De toestemming voor dit werk, of een eerdere versie hiervan, is gearchiveerd in het VRTS-systeem van Wikimedia (onder ticket-nummer 2012021410006996). Neem alstublieft contact op met een gebruiker met toegang als u de toestemming bevestigd wilt zien.


Het woord pool heeft in het Nederlands vele betekenissen. In de betekenis van 'groep' of 'overeenkomst' wordt het op zijn Engels uitgesproken. De meervoudsvorm is dan ook 'pools'. Zie bijvoorbeeld Etymologiebank.nl waar het Etymologisch Woordenboek van het Nederlands op gezag van de Oxford English Dictionary de herkomst herleidt als gemeenschappelijk fonds van gelden of eigendommen [1872], totale inzet bij weddenschappen [1868], totale inzet bij een kaartspel [1711], soort biljartspel [1693]. Daar wordt ook de vorm 'pools' gebruikt. In België is het gebruik ongetwijfeld anders, zijn er geschreven bronnen die het als 'polen' verbuigen?

De alinea over synergie komt vrij promotioneel over. De voorbeelden zijn wmb wel goed en informatief, maar elk groot bedrijf werkt op min of meer dezelfde manier dus de inleiding is niet de beste plaats ervoor. Bedrijven die zijn overgenomen hoeven misschien niet allemaal een zelfstandig artikel te krijgen, en teveel rode links maakt de tekst niet beter leesbaar. Tenslotte, waarvoor staat de letter E in Compagnie Générale de Chemins de Fer Secondaires en waarvoor staat de letter F in Compagnie d'Entreprises zoals het Italiaanse artikel heet? Met vriendelijke groet, Ivory (overleg) 28 feb 2012 19:44 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op CFE (België). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 apr 2019 00:41 (CEST)[reageer]