Overleg:Centraal wonen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik begin dan toch maar eens een overleg.

Het is jammer dat Jeroen niet wil aannemen dat "Centraal Wonen" wel degenlijk bedacht is door een huisvrouw met 4 kinderen in de jaren 60. Gelukkig is de landelijke vereniging niet zo halstarrig als Jeroen. De term "Centraal Wonen" is overigens niet bedacht door Lies van Dooremaal maar door de journalist die haar indertijd een interview afnam. Er zijn meerdere interviews in verschillende kranten en tijdschriften verschenen. Onder andere in "de Nieuwe Linie". Zelfs op de televisie is zij toen geinterviewd in het programma "Brandpunt". Er zijn dus voldoende aanknopingspunten om aan te nemen dat "Centraal Wonen" het brouwsel is van één huisvrouw die weer (part-time) wilde gaan werken omdat er 4 kinderen gevoed moesten worden.

Hier wou ik het voorlopig even bij laten.

Bart van den Donk. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 195.240.151.112 (overleg · bijdragen)

Dit heb je nou al zo vaak zitten pushen en nog steeds kom je met dezelfde ongefundeerde beweringen. Daarnaast is het promoten van familieleden en vrienden not-done op Wikipedia. Voor de duidelijkheid nog even links naar oud overleg hierover: Overleg gebruiker:89.220.14.86 en zei de bewerkingsgeschiedenis. --.....jeroen..... 18 sep 2008 22:56 (CEST)[reageer]

Maar nu kan iedereen het tenminste zelf uitzoeken en zijn we niet meer afhankelijk van jouw eigen mening. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 195.240.151.112 (overleg · bijdragen)

3 hits in google op "Centraal Wonen Dooremaal"[brontekst bewerken]

Verhaal over de geschiedenis van Centraal Wonen Hilversum

Internationaal artikel over het begin van Centraal Wonen

Kijk onder het kopje Centraal Wonen

Dit zijn maar 3 hits in google op "Centraal Wonen Dooremaal".

Alledrie vertellen ze hetzelfde verhaal als wat ik heb aangegeven.

Q.E.D. - – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 195.240.151.112 (overleg · bijdragen) 20 sep 2008 19:38(CEST)

Nog steeds erg weinig en ze vermelden allemaal dat je moeder er in de media aandacht aan heeft gegeven; niet dat ze het heeft "uitgevonden". In 1 ervan staat zelfs dat het in Denemarken al langer aan de gang was - wat jouw bewering dus tegenspreekt. Ik ontken dus ook niet dat je moeder geen invloed zal hebben gehad in de Centraal Wonen-beweging, maar dat ze in haar eentje aan de wieg stond van Centraal Wonen, lijkt mij een stap te ver gaan. --.....jeroen..... 20 sep 2008 22:54 (CEST)[reageer]

En ik heb het ook niet over het ontstaan van Centraal Wonen in het buitenland maar hier in Nederland. Jij hebt geen verklaring voor de naam "Centraal Wonen" die heb ik je wel gegeven. De bron van de naam komt NIET uit Denemarken. Q.E.D.

Ik woonde tot voor kort in Centraal Wonen Hilversum. Dat is het eerste Centraal Wonen-project van Nederland. Er wonen nog mensen die aan de wieg hebben gestaan van Centraal Wonen en ik heb nooit anders gehoord dan dat Centraal Wonen inderdaad is ontstaan na een advertentie van mevrouw Dooremaal in de krant. Door deze advertentie kwam er een groep mensen bij elkaar die meer met elkaar wilden als buren dan alleen een praatje over de heg. "Samen doen wat samen kan" werd het motto. Van de oorspronkelijke groep mensen is iedereen (of bijna iedereen) afgevallen, er zijn nieuwe mensen bijgekomen, er is subsidie gekregen, er zijn agogen ingehuurd, er is een architect gevonden die het project wilde ontwerpen en uiteindelijk is Centraal Wonen Hilversum gerealiseerd. Ik geloof best dat er in Denemarken al eerder soortgelijke projecten waren en dat er zelfs inspiratie bij is opgedaan, maar het idee is zeker niet rechtstreeks uit Denemarken overgenomen.

- F. Smeets

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Centraal wonen. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 sep 2017 12:43 (CEST)[reageer]