Overleg:Central Intelligence Agency

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik heb het volgende gedeelte (in cursief) verwijderd:

Deze operatie stond ook bekend als de Operatie-Gladio en staat beschreven in het boek "Satanslied" van de schrijver en journalist Karl Hammer-Kaatee. In dit boek worden ook de geheime contacten tussen de CIA en het Vaticaan uit de doeken gedaan, zoals in oktober 2006 bevestigd door Richard Allen, voormalig veiligheidsadviseur van president Ronald Reagan.

Dit boek is non-fictie, en dus geen legitieme bron. En is eigenlijk irrelevant - deze pagina gaat over de CIA niet dit boek. Daarnaast heb ik het gevoel dat dit reclame is omdat het verwijst naar een wikipedia pagina van een boek waarin materiaal 'met toestemming van de uitgever' is overgenomen.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Central Intelligence Agency. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 11 nov 2017 20:19 (CET)[reageer]

Beïnvloeding van de publieke opinie[brontekst bewerken]

Deze paragraaf is gebaseerd op de Engelse wp; publieke bronnen geverifieerd. Er is overigens uitdrukkelijk gelinkt naar omgekeerde beïnvloeding van de publieke opinie door Cominform. Deze kritische aanvulling doet bovendien geen afbreuk aan de uiterst positieve bijdragen van de CIA met bv. het “CIA World Factbook”. Robyvd (overleg) 17 aug 2023 11:56 (CEST)[reageer]