Overleg:Colloïdaal zilver

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Puur colloïdaal zilver is met electrolyse niet te verkrijgen. Er blijft altijd een ionisch bestanddeel dat uiteindelijk de vloeistof doet verkleuren omdat de deeltjes steeds groter worden. Uiteindelijk zal er zilver uit de suspensie komen en neerslaan. De methode met een laser of met een electrische vonk(plasma) in een vloeistof produceert wel puur colloïdaal zilver. Dus echte zilverdeeltjes, geen ionisch zilver. Het verkleurt niet. Het is geel door de plasmon resonantie en heeft een duidelijk tyndall effect. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 213.73.173.174 (overleg|bijdragen) .

Dit Wikipedia-artikel zou mijns inziens aangepast moeten worden[brontekst bewerken]

Bij elektrolyse van zilver ontstaan zilver-ionen. Zilver-ionen reageren met Chloor-ionen. Dit vormt Zilverchloride. Zilverchloride is giftig. Geneeskundig gebruik van zilver-ionen zou ik af willen raden. Puur collodïaal zilver is wel geneeskundig bruikbaar. Dit Wikipedia-artikel zou mijns inziens aangepast moeten worden.
Er is goede info te vinden op http://www.silver-colloids.com. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.29.129.125 (overleg · bijdragen) 4 december 2010 02:55 (CEST)

Bedankt voor uw suggestie! Als je denkt dat een artikel verbeterd kan worden, schroom dan niet om het zelf te doen. Wikipedia is een wiki, dus iedereen kan bijna elk artikel bewerken door simpelweg op de bewerk-knop bovenaan de pagina te klikken. Je hoeft niet eens in te loggen (hoewel er vele redenen zijn om dat wel te doen). De Wikipedia-gemeenschap moedigt je aan om niet te aarzelen om een zinvolle bijdrage te leveren. Wel moeten teksten zelf geschreven zijn of onder een voor Wikipedia geldige licentie zijn vrijgegeven (zie Wikipedia:Auteursrechten voor meer informatie). Het is niet erg als je een foutje maakt – er is een grote kans dat ze snel opgespoord en verholpen zullen worden. Als je niet zeker weet hoe je precies een pagina moet bewerken, lees dan Help:Uitleg of probeer het uit in de zandbak. Nieuwe gebruikers zijn altijd welkom. Itsme 4 dec 2010 03:31 (CET)[reageer]

Verboden of niet?[brontekst bewerken]

De pagina stelt dat CZ verboden zou zijn, maar de nat. ombudsman zou een klaagster (een verkoopster van CZ)in het gelijk hebben gesteld. Op basis dat in minimaal 1 EU lidstaat in 1997 bij ingaan nieuwe EU wet het al werd gebruikt. Ben nu benieuwd wat wel en niet waar is in deze. Het staat niet op de lijst toegelaten stoffen mogelijk, maar heeft misschien oud recht. (sta zelf niet achter CZ). maar helderheid is belangrijk.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 188.204.228.211 (overleg · bijdragen) 31 oktober 2015 11:23 (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

De uitspraak van de Nationale Ombudsman heeft puur betrekking op het feit dat de overheid onterecht een verklaring heeft geweigerd over verkoop door klaagster van colloïdaal zilver in de jaren 1996 en 1997. Deze verklaring had klaagster nodig om aan te tonen dat colloïdaal zilver geen Nieuw Voedingsmiddel (Novel Food) is. Ik heb zojuist op de pagina een bewerking gedaan, met bronvermelding naar een verslag van de vergadering van CWG Nieuwe Voedingsmiddelen, waarin wordt erkend dat colloïdaal zilver inderdaad vóór 1997 op de markt is en er dus geen Novel Food procedure nodig is voor toelating op de markt. Echter, colloïdaal zilver is op basis van andere wetgeving (EU Voedingssupplementenrichtlijn) wel degelijk verboden, zoals ook in het verslag te lezen is. Itsme (overleg) 31 okt 2015 15:36 (CET)[reageer]