Overleg:Corruptie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Vanwege welk feit staat Neelie Kroes op deze lijst?? Hullie 13 mrt 2006 00:32 (CET)[reageer]

Het aanwrijven van corruptie aan de personen van dit lijstje zonder degelijke bronvermelding is niet ethisch. Ook is het lijstje wel erg onvolledig/selectief - welke zijn de gehanteerde criteria? - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 144.36.200.73 (overleg|bijdragen) .

Dit kan dus inderdaad niet. JacobH 13 jul 2007 11:41 (CEST)[reageer]

Art. 362 e.v. Wetboek van Strafrecht[brontekst bewerken]

Bovenbedoelde wetsartikelen gebruiken het woord "corruptie" niet, maar stelt wel bepaalde vormen van corruptie strafbaar.

  • Een beperking is dat deze bepalingen slechts bepaalde gedragingen (doen of nalaten) van ambtenaren strafbaar stellen.
  • Een uitbreiding is dat het ook strafbaar kan zijn bepaalde wederdiensten te verlangen voor gedragingen van een ambtenaar die op zich niet in strijd zijn met zijn/haar ambtsplicht, met andere woorden: een plicht niet vervullen als er niet wat voor teruggedaan wordt (at de wetgever niet bepaalde).

In het lemma wordt "ambtenaren" uitgebreid tot andere personen met macht. Als die hun positie misbruiken is dat niet strafbaar, en al zelfs van geval tot geval moeten worden bekeken of het onrechtmatig is. Wellicht moet de definitie van "corruptie" daartoe worden aangescherpt. Rbakels (overleg) 31 mrt 2018 22:55 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Corruptie. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 25 nov 2018 14:31 (CET)[reageer]

"Baksjisj"[brontekst bewerken]

Het woord "baksjisj" wordt in Egypte algemeen gebruikt voor "fooi". Toeristengidsen bedelen wel om fooi, en dat kan soms hinderlijk zijn, maar daar is niets onrechtmatigs aan. Rbakels (overleg) 18 sep 2020 08:06 (CEST)[reageer]