Overleg:Dagvaarding

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Bij lichte overtredingen wordt een dagvaarding uitgebracht, maar bij misdrijven werkt dit volgens mij anders. Misschien iemand die in strafrecht is gespecialiseerd die kan melden waar de grens ligt, en hoe het bij misdrijven er aan toe gaat? Alicey 28 jul 2004 15:26 (CEST) Het verschil overtreding/misdrijf komt tot uitdrukking: - in de straffen (hechtenis/gevangenisstraf) - doordat de wet ze uitdrukkelijk benoemt als overtr/misdr. - de rechter die ze berecht (kantonrechter voor overtredingen) - voor beide is transactie met het OM mogelijk (geldboete of taakstraf) - als het tot een rechtzaak komt, dan wordt dat in beide gevallen (meestal) met een dagvaarding (of oproeping) ingeleid.[reageer]

Nederlands vs. Belgisch Strafrecht/strafprocesrecht[brontekst bewerken]

Het lijkt me nodig het Belgisch en Nederlands rechtssysteem op wikipedia beter te scheiden. Het is niet duidelijk bv. bij dit artikel dat het enkel op het Nederlandse recht van toepassing is daar een "dagvaarding" ook in het Belgische Systeem bestaat.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Dagvaarding. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 1 dec 2019 21:40 (CET)[reageer]