Overleg:Dender

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Altijd blij met nieuwe rivierenpagina's, maar dit keer wat minder, omdat ik twijfels heb over de originaliteit van het geschiedenisgedeelte. Het is identiek aan deze tekst. Is die tekst auteursrechtenvrij? Anders moeten we de pagina belangrijk korter maken. Fransvannes 30 jul 2003 23:50 (CEST)[reageer]

Hallo Frans, ik ben hier nog nieuw en moet nog heel wat leren, bedankt om me op weg te helpen. De pagina naar waar je link ons stuurt was inderdaad mijn inspiratiebron voor het deel geschiedenis. Is het gebruikelijk in dergelijke gevallen een link te plaatsen en niet een samenvatting van de tekst?

Vraagje: bij het plaatsten van een link is het dan mijn verantwoordelijkheid om af en toe na te kijken of die nog geldig is of heeft Wiki iets automatisch hiervoor?

Hou mij nog wat in 't oog :-) bedankt

Ik zal in elk geval die geschiedenis weg halen.

Het is natuurlijk prima om websites of wat voor teksten dan ook als bron te gebruiken, ik doe zelf ook niet anders, maar het letterlijk weergeven van teksten van elders is not done bij Wikipedia.
Wat die links betreft: nee, dat wordt niet automatisch gecheckt. Maar gelukkig is het niet alleen jouw verantwoordelijkheid om de pagina's bij te houden (ook andere gegevens dan links kunnen verouderen), maar die van alle gebruikers.
Veel plezier verder. Al doende leert men! Fransvannes 31 jul 2003 22:11 (CEST)[reageer]