Overleg:Discrete wiskunde

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

hier staat verzamelingenleer genoemd als een deelgebied van de discrete wiskunde; dit lijkt me niet terecht; volgens mij kan verzamelingenleer hier worden geschrapt; hoe kijken anderen hier tegenaan? Bob v. R.

Verzamelingenleer als deelgebied[brontekst bewerken]

Alhoewel ik nog niet zoveel ervaring heb met discrete wiskunde, veronderstel ik dat het domein van de discrete wiskunde en de continue wiskunde alleen beperkt wordt door hun toepassing. De verzamelingenleer kan betrekking hebben op beide paradigmas.

Okay, ik schrap verzamelingenleer van de lijst van deelgebieden. Bob.v.R 7 nov 2004 21:08 (CET)[reageer]

Lineaire algebra[brontekst bewerken]

Ook met lineaire algebra heb ik wat moeite om dit te zien als een deelgebied van de discrete wiskunde. Het is zo dat er dat er vectorruimten bestaan met een eindig aantal elementen, en deze vectorruimten voldoen dus zowel aan een aantal wetmatigheden uit de lineaire algebra, als uit de discrete wiskunde. Dit maakt lineaire algebra m.i. echter nog niet tot een deelgebied van de discrete wiskunde. Bob.v.R 15 dec 2004 00:04 (CET)[reageer]

Formele logica[brontekst bewerken]

Ook dat wordt traditioneel niet als een onderdeel van de DW gezien. Wat overblijft vormt wel een mooi samenhangend studiegebied.

DirkD 6 mei 2005 00:07 (CEST)[reageer]