Overleg:Eemnes

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Geschiedenis van Eemnes[brontekst bewerken]

In 2009 werd deze informatie toegevoegd aan het artikel over Eemnes. Later is dezelfde informatie ook toegevoegd aan Eemnes-Binnen, die kennelijk is overgenomen uit dit artikel. Sommige beweringen in het artikel roepen vragen op. Graag aangeven op welke bron of bronnen deze informatie gebaseerd is. Bij het artikel wordt een publicatie vermeld van J.C.F. baron d'Aulnis de Bourouill. Deze publicatie is echter nergens te vinden. Er bestaat in het Archief Eemland wel twee zeer gedateerde handgeschreven stukken uit omstreeks 1900 getiteld "Geschiedenis van Eemnes, geschiedkundige aantekeningen van H.C.F. d'Aulnis de Bourouill" (1. "periode 1339-1749, z.j.." en 2. "periode 1352-1899, met plaatsingslijst van het archief, 1900"). Dit betreft kennelijk niet gepubliceerde aantekeningen. Als dat de gebruikte bron is dan lijkt mij dit nogal een vorm van origineel onderzoek, die feitelijk niet gebruikt zou mogen worden als bron voor Wikipedia. Gouwenaar (overleg) 18 nov 2013 14:32 (CET)[reageer]

Eerste burgemeester[brontekst bewerken]

Vanavond verwijderde Electionworld de zin De eerste door het volk gekozen burgemeester is Crommelin met als opgegeven reden "geen bron". Nu behoeven er geen bronnen in het artikel zelf gegeven te worden, bij twijfel kan om een bron gevraagd worden. Die bronnen voor dit gegeven in ruime mate beschikbaar, zie bijvoorbeeld de Canon van Eemland: "In Eemnes bijvoorbeeld koos het volk Herman Crommelin tot schout en op vele plaatsen doken de in 1787 verjaagde patriotten weer op" en de Kroniek van Eemnes van de historische kring Eemnes: "De eerste door de burgers gekozen burgemeester (schout) is de jeugdige Herman Crommelin, bewoner van de buitenplaats "Eemlust", halverwege de Wakkerendijk". Toch ben ik niet tegen de verwijdering omdat een dergelijke vermelding wel binnen een historische context geplaatst zou moeten worden. In dit geval zou er uitgelegd moeten worden dat in 1795 de bestuurlijke verhoudingen gewijzigd werden en er nieuwe door het volk gekozen functionarissen aan de macht kwamen. Dus verwijdering prima, maar niet vanwege de opgegeven reden. Gouwenaar (overleg) 11 jan 2016 22:14 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Eemnes. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 19 jul 2017 07:28 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Eemnes. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 jun 2018 00:21 (CEST)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Eemnes zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 24 feb 2022 06:13 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.