Overleg:Links in het Europees Parlement

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Zwitserland[brontekst bewerken]

Het verbaast mij dat er ook parlementariër(s) uit Zwitserland in deze fractie zitten. Zitten er ook Zwiters in het Europees parlement?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door SJZ (overleg · bijdragen)

Nee, er zitten geen Zwitsers in het parlement. Maar ook partijen uit niet EU-lidstaten zijn lid van een Europese Partij, maar zijn een zogezegd 'geassocieerd lid'. Zij hebben geen zetels.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Soal (overleg · bijdragen)

Vreemde stelling[brontekst bewerken]

Ik vind de opmerking "De fractie wordt snel verward met de meer ecologische en groene Europese partij de Europese Federatie van Groene Partijen" nogal vreemd en ook politiek getint. Nog afgezien van het feit dat een Europese partij iets anders is dan een Europese fractie, en nog afgezien van het feit dat GUE/NGL waarschijnlijk zou betwisten dat zij minder ecologisch en groen (overigens hetzelfde lijkt me) zouden zijn dan de Groenen, heb ik nog nooit iemand deze fracties horen verwarren. Deze opmerking moet naar mijn mening dan ook weg.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.198.191.49 (overleg · bijdragen)

Insinuatie[brontekst bewerken]

Het volgende valt me op: "De fractie verzet zich tegen het supranationale en neo-liberale karakter van de Europese Unie." Word hier niet iets direct mee geïnsinueerd? Kan dit niet beter "De fractie verzet zich tegen het 'supranationale en neo-liberale karakter' van de Europese Unie." zijn?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 95.96.24.229 (overleg · bijdragen)

Ik begrijp niet waarom er een voetnoot is waarin wordt gesteld dat Sinn Fein "uit Ierland" komt. Het is een Iers-nationalistische partij natuurlijk, maar de Noord-Ierse afdeling wordt gewoon bestuurd vanuit Belfast en lijkt mij dus een deel van het Verenigd Koninkrijk. Kan iemand me uitleggen waarom er voor deze voetnoot is gekozen?

Hoi @ShumMelly, ik zag je titelwijziging, en ik zie inderdaad dat het logo is gewijzigd, maar is dat ook het geval voor de naam zelf? Ik zie op de website van het Europarlement nog steeds Linkse Fractie in het Europees Parlement - GUE/NGL staan, en de variant zonder GUE/NGL werd al langer als kortere naam gebruikt. -Pennenetui3000 (overleg) 12 apr 2024 11:41 (CEST)[reageer]

Goede vraag. Ik heb op de site van de fractie gekeken (https://left.eu/). Daar zie ik nergens meer een (recente) vermelding naar GUE/NGL. En daar noemen ze zichzelf ook expliciet The Left in the European Parliament (met als korte naam The Left): https://left.eu/about-the-group/. ShumMelly (overleg) 12 apr 2024 13:10 (CEST)[reageer]