Overleg:FN (motorfiets)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wijzigingen door onbekende gebruiker[brontekst bewerken]

De wijzigingen die u heeft aangebracht zijn feitelijk onjuist. Cleveland dateert van ca. 1925, Indians zijn voormalige ACE modellen, ACE werd opgericht door William G. Henderson.

Feit: Vast staat dat Pierce-Arrow is geïnspireerd (maar niet gekopiëerd) op de FN-viercilinder. Dat staat ook in het artikel over de Pierce-Arrow.

Waarschijnlijkheid 1: Waarschijnlijker is het dat de Henderson viercilinder is “afgekeken” van de Pierce-Arrow. Vervolgens werd de Henderson “ACE” en de ACE werd weer “Indian”.

Waarschijnlijkheid 2: Vrijwel vast staat ook dat de Nimbus viercilinders zijn geïnspireerd op de FN, niet omdat deze zo goed was, maar juist omdat er nog wel wat te verbeteren viel… Er is dus niets "vergeten" met betrekking tot FN, bij de enige door FN-geïnspireerde Amerikaan staat dit ook vermeld. Als we daar alle latere viercilinders aan toevoegen eindigen we voorlopig bij de BMW S 1000 RR of zo.

Mocht u toch nog een gemis voelen en behoefte hebben aan een veer in de bips van de Belgische motorfietsindustrie, dan is die hier te vinden. --Piero 18 aug 2010 15:17 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op FN (motorfiets). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 nov 2018 19:27 (CET)[reageer]

FN-automobielen[brontekst bewerken]

Er staat in dit artikel haast niets over FN-auto's. Op de Engelse en de Duitse wikipedia vindt men er meer over, maar vooral de Oekraïense wikipagina is ruim voorzien van details en foto's. Wie de Oekraïense taal niet machtig is, kan de tekst automatisch met Google laten vertalen. Glatisant (overleg) 25 okt 2022 17:42 (CEST)[reageer]