Overleg:François Hollande

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

WP tekst overgenomen in nationaal nieuwsartikel[brontekst bewerken]

De Belgische nationale zender VRT neemt tegenwoordig volledige zinnen woordelijk uit Wikipedia-artikelen over, bvb in het artikel 'Wordt underdog socialisten nieuwe president?' van 6 mei.
Het volgend alinea komt letterlijk uit het lemma over François Hollande : "In november 2005 werd door de partij besloten om hem naar voren te schuiven als kandidaat voor de presidentsverkiezing in 2007. Gedurende de eerste helft van 2006 bleek echter dat zijn partner Ségolène Royal veel populairder bij de kiezers was dan hijzelf. Uiteindelijk werd zij dan ook gekozen als PS-kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2007. Ze behaalde weliswaar de tweede verkiezingsronde maar werd verslagen door Nicolas Sarkozy." .
Hetzelfde gebeurde met zinnen uit Ségolène Royal
Rahier overleg 6 mei 2012 12:27 (CEST)[reageer]

Liefdesleven[brontekst bewerken]

Opmerkelijk dat een artikel over een Franse president voor ongeveer een kwart bestaat uit sensatieberichten over zijn liefdesleven: François Hollande leefde jarenlang ongehuwd samen met Ségolène Royal, die ook actief is binnen de Franse socialistische partij. Bij Ségolène Royal heeft hij vier kinderen die zijn familienaam dragen. Midden jaren 2000 begon Hollande een relatie met de Franse journaliste Valérie Trierweiler[2]. Deze relatie was echter geheim gebleven tijdens de gooi van Royal naar het presidentschap bij de presidentverkiezingen in 2007[3][4]. Hollande en Royal gingen in 2007 uit elkaar. In oktober 2010 maakten Trierweiler en Hollande hun relatie bekend. Na zijn verkiezing tot president kreeg ze een semi-officieel statuut, met een kantoor op het Élysée en een staf van medewerkers, terwijl ze hem als 'première dame' vergezelde op officiële reizen in het buitenland. In januari 2014 berichtte het Franse blad Closer dat Hollande een relatie zou hebben met de Franse actrice Julie Gayet. De relatie tussen Trierweiler en Hollande kwam hierdoor onder druk te staan en op 25 januari 2014 gingen ze uit elkaar.[5] Ook even voor de duiding: Closer is zeg maar de Franse Privé/Story: een roddelblad dus. Lijkt me goed om hier wat in te snoeien (zie ook WP:BLP); dit is toch allemaal weinig encyclopedisch. Ecritures (overleg) 25 apr 2017 15:26 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op François Hollande. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 feb 2020 21:09 (CET)[reageer]