Overleg:Gedachte-experiment

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik vrees dat de praktische bruikbaarheid van dit artikel me ontgaat... Is het mogelijk dit wat meer "handen en voeten" te geven? Met vriendelijke groet, MartinD 26 sep 2005 15:33 (CEST)[reageer]

Beste martinD,

ik heb gemerkt dat iemand na mij een voorbeeld toegevoegde om het concept van gedachte experiment te verduidelijken. het voorbeeld gaat over een experiment die principieel ontoetsbaar is aan de realiteit. ikzelf heb eronder nog een voorbeeld aan toegevoegd waarbij het niet principieel onmogelijk is een experiment op te zetten maar waar het gewoon NU onmogelijk is, maar waarschijnlijk zal de technologie ons later toelaten om het experiment wel degelijk uit te voeren.

ik hoop dat dit voorbeeld van persoon x en mijn voorbeeld toch één en ander verduidelijkte. in principe valt er volgens mij niet veel meer te zeggen over gedachte experiment, het is net zoals het woord zegt, en met deze twee voorbeelden zouden lezers mijns inziens toch kunnen uitleggen waarover het eigenlijk gaat.

men kan voorbeelden blijven geven over gedachtenexperimenten van bijvoorbeeld galileo (met zijn vallende stenen), erwin schrödinger, ... maar dit zou volgens mij geen extra informatie opleveren.

mvg Bram R

Wat is eigenlijk de paradox dat een vat niet lichter wordt, zelfs als de energie van een reactie niet afgevoerd wordt? --85.148.244.121 13 feb 2020 01:33 (CET)[reageer]