Overleg:Giacomo Casanova

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Onderstaand stukje verplaatst vanuit artikel (Ch®is 12 feb 2005 22:53 (CET)):[reageer]

In het vorige artikel staat:

Het woord "Casanova" wordt in de moderne tijd gebruikt als het hoogtepunt van heteroseksualiteit. In feite, zoals veel van zijn tijdgenoten, had Casanova een actief biseksueel seksleven. Alhoewel hij zeker de voorkeur gaf aan vrouwen, blijkt uit zijn verhalen dat zijn relaties met mannen emotioneler waren,en langer duurden.

Dit klopt dus niet. Degene die dit geschreven heeft zou zijn memoires nog eens moeten lezen. 82.171.216.117



Ik heb en had er ook grote problemen mee dat dit hier zo wordt gesteld. Het lijkt me onwaar. Casanova was niet ongevoelig voor mannelijk schoon en in de memoires komen passages voor die tonen dat C. het kennelijk ook uitstekend vond om , in bijvoorbeeld een orgie, ook homosexuele sexuele verrichtingen bij te wonen, maar zelf was hij nu eenmaal op het andere geslacht gefixeerd. Een bevlieging voor een castraat is steeds gebaseerd op diens gelijkenis met een vrouw.

Bisexuele trekjes? Ja. Enkele homosexuele momenten? Ja.Met de hertog van Matelona in Napels in 1760 bijvoorbeeld... Langdurige emotionele relaties met mannen? Nee. C. was daarvoor te onbestendig.

Ik neem me voor de tekst van het artikel te wijzigen.

Robert Prummel 3 jun 2006 19:42 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Giacomo Casanova. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 00:36 (CEST)[reageer]