Overleg:Googol

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Punten en spaties[brontekst bewerken]

Lexw, ik snap niet wat je probleem is: als je de puntjes door spaties vervangt, dan springt het getal vanzelf over naar de volgende lijn, zoals nu al het geval is, en meteen ben je van die lelijke tussentekst af. Misschien moet er dan wel een vermelding bij dat het getal over twee lijnen kan staan als je scherm te smal is.

Groet, Hendrik aka 134.58.253.130

Hendrik, in de notatie van getallen zoals die in Nederland en België gebruikt wordt komen geen spaties voor. Als er al scheidingstekens voor veelvouden van duizend gebruikt worden, zijn dat punten. Overigens is mijn commentaar bij de wijziging een beetje cru, dat geef ik toe. Feitelijk is de layout "verpest" - zoals ik dat zo fijntjes uitdrukte - door de wijziging na de jouwe, waarin het getal zo lang wordt dat het van het beeld af loopt. En daardoor de pagina zo breed maakt dat ook veel andere tekst meegesleurd wordt van het beeld af.
En ach, als je erop staat, maak er dan maar weer spaties van. Niemand heeft hier tenslotte eigendomsrecht op artikelen, dus what the heck... Groet, Lexw 13 apr 2005 19:58 (CEST)[reageer]


Wel, na een vergelijking met de lemmata in andere talen, ben ik tot de oplossing gekomen die je nu kan zien: het ziet er misschien iets minder mooi uit, maar we hebben én de puntjes én het wordt automatisch omgebroken én er staat niet meer zo'n amateuristisch aandoend zinnetje 'verder op volgende regel'. Iedereen tevreden?

Groet Hamaryns

Nee. Sorry, maar ik vind jouw oplossing nog lelijker dan die van Hendrik. Gebruik óf spaties als scheiding, óf punten. Maar niet allebei. Mag ik overigens vragen waarom je die edit ananiem doet en dan hier met naam en toenaam ondertekent? Groet, Lexw 22 mei 2005 20:04 (CEST)[reageer]

hexadeciljard?[brontekst bewerken]

In de tekst staat dat het uitgesproken kan worden als 10 hexadeciljard. Moet het niet 10 sexdeciljard zijn, volgens de pagina 'Lijst van grote getallen' van wiki? Mvrgr, Emma.

Helemaal gelijk. Voel u vrij en gaat uw gang, zou ik zeggen. marc 10 sep 2008 10:41 (CEST)[reageer]

Afbeelding[brontekst bewerken]

Voegt die afbeelding echt iets toe? Het voelt een beetje goedkoop ;-).

70 faculteit[brontekst bewerken]

"Het is ongeveer gelijk aan 70! (70 faculteit) en ..."

Uhm, kunnen we iets als 'ongeveer gelijk' aanduiden wanneer de vergelijkende waarde ruim 19% groter is dan de waarde van het onderwerp? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Taartly (overleg · bijdragen)

Hmmm... da's inderdaad wel een erg ruime marge ;) Richard 4 jan 2012 13:04 (CET)[reageer]