Overleg:HSL (kleurruimte)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Volgens mij kloppen er een aantal dingen niet. Intensiteit bereken je door het gemiddelde van R, G en B te nemen en dus niet de helft van min en max. Saturation gaat alsvolgt: S = 1 - 3/(R+G+B) * min(R,G,B). Hue klopt ook niet, zie hier. Ergens geloof ik EasyRGB wel, maar ik heb mijn twijfels. Bron: Gonzales & Woods, digital image processing. Ik heb het boek, dus zal binnenkort de pagina aanpassen en de bron mooi vermelden, mits er geen tegenspraak is.

Mikey 31 jan 2008 04:42 (CET)

Volgens de huidige formule komt een primaire kleur op 50% lightness, wat klopt met de afbeelding van de kleurenkegel. Met jouw formule kom je op 33%.
Volgens de huidige formule komt op 50% saturation. Met jouw formule kom je op 25%. Volgens MSPaint is deze kleur 100% saturation.
Het lijkt er dus op dat er verschillende schalen zijn, en het belangrijkste lijkt me de eigenschap om heen en weer te kunnen omzetten zonder verlies (of met ).
--Bdijkstra 31 jan 2008 19:03 (CET)[reageer]
1) Voor de kleurconversie heb ik een link naar Intel toegevoegd
2) Na een uitgebreide test heb ik geconstateerd dat zowel Intel als easyrgb dezelfde resultaten opleveren, die tevens compatibel zijn met Windows kleurkiezer.
3) Na verdere uitwerking van de methoden van Intel en easyrgb ben ik gekomen tot een algoritme dat vergelijkbaar is met dat van HSV/HSB. Het resultaat heb ik in de HSL-pagina verwerkt. Daarbij dankbaar gebruik makend van de layout van de HSV pagina.
4) Uit redactioneel oogpunt heb ik de (niet noodzakelijke) vergelijking met de formules van HSV/HSB verwijderd.
Ik hoop dat je je met de wijzigingen kunt verenigen.

Reddie 16 nov 2015 23:09 (Cet)

Met hartelijk dank voor de redactionele wijzigeingen (waar ik niet uit kwam).

Reddie 17 nov 2015 13:40 (Cet)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op HSL (kleurruimte). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 20 jul 2017 10:00 (CEST)[reageer]