Overleg:Haptonomie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wij mensen worden als voelers geboren en tot denkers gemaakt[brontekst bewerken]

Bovenstaand citaat wordt vaak aan Veldman toegeschreven, en op vele websites van haptonomie praktijken aangehaald, maar de exacte bron is onbekend. In een kranteartikel uit 1988, een interview met Ted troost, wordt dit al in de lopende tekst (niet als citaat) opgtenomen. Wie weet de bron (?boek/pagina, lezing, interview) waar dit citaat vandaan komt? Tertius3 (overleg) 28 sep 2023 11:30 (CEST)[reageer]

Benoemen van de instituten die hedendaagse haptonomie verder doorontwikkelen[brontekst bewerken]

Beste Magere Hein,

Ik ben nieuw en ben niet helemaal bekend met alle regels, echter de toevoeging van de andere opleidingsinstituten is in mijn optiek geen "reclame" maar het compleet maken van het beeld. De VVH is de beroepsvereniging die niet alleen samenwerkt met het ITH maar ook met Synergos en de Academie.

Momenteel worden 2 van de 3 opleidingen genoemd in dit artikel. Om iedereen die interesse heeft in haptonomie een goed beeld te geven van waar ze terecht kunnen is het belangrijk dat alle opleidingsinstituten vermeld worden. Alle opleidingen hebben een eigen visie over haptonomie en de benadering danwel het gebruik hiervan. Wanneer iemand dus informatie wil over haptonomie en de leer hiervan moeten ze deze vergelijking kunnen maken.

Gezien mijn pogingen tot het toevoegen van zowel de academie en Synergos, schrijf ik je op deze manier aan om hierover in overleg te gaan. Synergos (en mogelijk ook de andere opleidingen) zijn specialist en koploper in het leren en verder doorontwikkelen van de haptonomie in Nederland. Ik weet dat Synergos graag meer informatie zou toevoegen aan de Wiki pagina en kan me zo voorstellen dat de andere opleidingsinstituten dit ook willen. Het gaat hier niet om werving van studenten maar om het verder brengen van de algemene kennis over haptonomie. WikipediA is hier een uitstekend middel voor specifiek deze pagina.

Ik ben benieuwd hoe jij hier tegen aan kijkt en hoe we ervoor kunnen zorgen dat de experts op dit gebied (dus de 3 vakopleidingen) hier gezamenlijk de kennis van Haptonomie kunnen aanpassen/uitbreiden/verfijnen etc. zonder dat deze wijzigingen ongedaan worden.

Mvg, Nick (van Synergos)

Wat houdt erkenning door de VVH (vereniging van haptotherapeuten) in?[brontekst bewerken]

Is de term haptotherapeut beschermd?

- Bemoeial 17 sep 2004 22:17 (CEST)[reageer]


Hallo Bemoeial, Het antwoord op jouw vragen is nogal uitgebreid. Daarom wil ik je verwijzen naar de volgende link:

http://www.haptotherapeuten-vvh.nl/algemene%20info%20VVH.htm

Ik heb me verdiept in de haptotherapie omdat ik zelf behandeld ben door een haptotherapeut. Er zit namelijk nogal verschil in de benadering van haptotherapeuten. Ik hoop dat jouw vragen naar tevredenheid zijn beantwoord.

Groeten van Anja (blaman)

Ik heb de haptotherapeut een eigen pagina gegeven. Bemoeial 17 sep 2004 23:21 (CEST)[reageer]

Prima! Zo komt het goed uit de verf. Anja Blaman

Vincedevries: Ik heb de categorie 'kwakzalverij' verwijderd. Daar is namelijk geen goede grond voor. Zie het artikel kwakzalverij.

Categorie alternatieve geneeswijze[brontekst bewerken]

Is er een bron waarop de opname onder deze categorie is gebaseerd? AvB 17 dec 2008 00:32 (CET)[reageer]

PS Veel verzekeraars vergoeden haptotherapie als "alternatieve geneeswijze", maar hoe serieus moeten we dit nemen als bron voor Wikipedia? Ik zou de voorkeur willen geven aan wat hierover bijv. in wetenschappelijke tijdschriften wordt geschreven. AvB 17 dec 2008 00:47 (CET)[reageer]

Nomie of Logie[brontekst bewerken]

Als haptonomie "De leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven" betekent, zou het dan niet haptologie moeten zijn? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 212.57.49.209 (overleg · bijdragen)

Had ook gekund. Nomos-->regel, Logos-->woord. Maar het gaat voornamelijk over het de vaardigheid, niet de theoretische onderbouwing, dus is haptonomie eigenlijk beter. Kleuske (overleg) 8 jun 2011 11:53 (CEST)[reageer]