Overleg:Heath Ledger

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Of zijn overlijden opzet was is achteraf natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen. Met moderne slaaptabletten is het eigenlijk niet mogelijk 'per ongeluk' zoveel te nemen dat je daaraan dood gaat. (van de meeste soorten, ook de 3 hier genoemde, zou 50 stuks bv niet genoeg zijn). Het engelse artikel heeft het over "oxycodone, hydrocodone (2 opiaten), diazepam, temazepam, alprazolam (3 slaap- en kalmeringstabletten) and doxylamine (een hooikoortsmiddel)." ten eerste zitten daar geen antidepressiva bij, ten tweede wijst het op een opium/drugsverslaving (oxycodon is twee keer zo sterk als morfine en normaal alleen op recept verkrijgbaar bij ernstige pijn, bv van kanker) en de verzameling benzodiazepinen is dermate groot en bizar dat een vergissing hier uitgesloten is. Hij heeft ongetwijfeld bewust zoveel tabletten genomen en de enige vraag is of hij zijn overlijden wel of niet bewust gewild heeft. Dit is niet een klein vergissinkje van een tabletje te veel.

Franse onderwijzeres[brontekst bewerken]

De moeder heet Sally Bell en is een "Franse onderwijzeres". Bedoelt de schrijver een onderwijzeres van Franse afkomst of bedoelt hij een lerares Frans? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Pipobot (overleg · bijdragen) 26 jan 2009 07:40 (CET)[reageer]

Een rondje Google leert dat het laatste is bedoeld. Artikel aangepast. Wutsje 26 jan 2009 07:53 (CET)[reageer]

Oscar-nominatie[brontekst bewerken]

Inmiddels is bekend dat Heath Ledger genomineerd is voor een Oscar voor zijn rol van The Joker in Batman's Dark Night. De Oscar-uitreiking vindt plaats op 22 februari 2009.

Dan wachten we nog even tot dan af. Davin 7 feb 2009 11:57 (CET)[reageer]