Overleg:Heilig

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Heilig betekent 'heel', 'volmaakt'.

Heiligheid is de waarheid. Ketterij is een deel van de waarheid; soms een groot deel ervan.--Tigelat 14 apr 2007 14:35 (CEST)[reageer]

Definitie/starttekst[brontekst bewerken]

Definitie/starttekst: Heilig is in het algemeen iets wat in een bijzonder goede verhouding tot God staat en daarom onaanraakbaar is of met bijzonder respect behandeld moet worden.

Bovenstaande betreft zaken (betreft iets), echter, het artikel gaat ook over mensen. De link heilige wijst hier ook naartoe. De definitie behoeft aanpassing, of het woord heilige moet niet hier naartoe linken. Blijft vervolgens dat een groot deel van de tekst over personen gaat, terwijl heilige (christendom) en heilige (boeddhisme) eigen artikelen hebben.

Bovenstaand nogmaals beziend lijkt het mij het best dat dit artikel over de zaken gaat en de andere over de personen. Dat vergt wel wat opschonen. Salix2 (overleg) 16 mrt 2011 00:55 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Heilig. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 15 aug 2017 23:06 (CEST)[reageer]