Overleg:Heiligenkalender

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Waarop is deze heiligenkalender gebaseerd? Känsterle 14 jun 2006 22:38 (CEST)[reageer]

Hopelijk minstens op het directorium van één kerkprovincie, waarin het Calendarium Romanum en de aanvullingen erop zijn verwerkt. Bij toevoegingen zou men via andere wikipedia's moeten controleren of daar ook sprake is van vermelding. Op den duur zal deze pagina snel veel te omvangrijk worden; er zijn duizenden heiligen, alleen paus Johannes Paulus II heeft al rond de duizend heilig- en zaligverklaringen uitgesproken. Af en toe breng ik hier wat linkfixes aan, maar ik weet dat het bijhouden van een heiligenkalender eigenlijk een dagtaak is... Luminarius 22 aug 2006 16:07 (CEST)[reageer]

Doorverwijzingen[brontekst bewerken]

De doorverwijzingen van deze heiligen slaan af en toe nergens op. Zo bijvoorbeeld 12 mei: Feestdag van Nereus en Achilles....de heiligen natuurlijk, maar er wordt doorverwezen naar de NEreus en Achilles van de Griekse Mythologie. Een extreme fout natuurlijk. Iemand zou hier iets aan moeten doen.

De feestdag valt op 27 april en 21 december: welke is het? webnetprof 1 aug 2006 23:49 (CEST)[reageer]

Zijn feestdag wordt op 21 december gevierd (in Duitsland en volgens de Heiligenkalender van voor het Tweede Vaticaans Concilie: 27 april). - mvg Tom 6 aug 2006 19:15 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Heiligenkalender. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 15 aug 2017 23:11 (CEST)[reageer]

Voor welk land?[brontekst bewerken]

Voor welk land geldt deze kalender? Ik meen gezien te hebben dat de Hongaarse lijst weer anders is. PAvdK (overleg) 25 jul 2018 18:42 (CEST)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Heiligenkalender zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 10 feb 2022 06:13 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.