Overleg:Heling

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

In dit artikel wordt onder heling mede verstaan het verkopen van gestolen goed. In mijn ogen, maar ik ben geen jurist, is dat niet het geval. Heling is het kopen van gestolen goed. Iemand die gestolen goed van de dief koopt is daarmee een heler; als hij dat weer doorverkoopt maakt dat hem geen heler, dat was hij al. Zo wordt het ook in het artikel over diefstal gezegd. (Wanneer een door diefstal verkregen zaak aan een ander wordt doorverkocht, dan maakt de koper van het gestolen goed zich schuldig aan heling.) En ook in mijn woordenboek.

Ik heb dus aanwijzingen dat Heling onjuist is, maar durf het niet te veranderen omdat ik veronderstel dat een dergelijk artikel wel door een deskundige geschreven zal zijn. Kan iemand misschien de wetstekst leveren? LexTH 21 jan 2007 00:25 (CEST)

Je maakt een denkfout. De tekst tussen haakjes is correct, maar is vormt geen gesloten definitie en sluit derhalve logisch gezien niet uit dat er nog andere condities zijn die tot heling kunnen leiden. (Als je een mes steekt in band is deze lek, maar als je door glas rijd ook.) Alfatrion 28 jul 2008 01:59 (CEST)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Heling zijn de volgende bewerkingen gevonden:

  • 2011-09-13 02:29:29 ErikvanB (Ben toch benieuwd naar een internetbron voor artikel 505, want mij is het niet gelukt in 15 minuten een officiële te vinden, behalve "Zij die weggenomen, verduisterde of door misdaad of wanbedrijf verkregen zaken..." op www.ejustice.just.fgov.be)

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 15 mrt 2022 06:13 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.