Overleg:Hendrik VIII van Engeland

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Voorstel: Anglicaanse Kerk of Kerk van Engeland[brontekst bewerken]

Ik zou wat willen wijzigen aan het onderdeel Afscheiding van de kerk van Engeland. Geen grote wijziging, maar ik wil wel iets aan bestaande tekst wijzigen. Ben vrij nieuw hier en weet niet of je ook voor dit soort wijzigingen eerst overleg moet plegen.
Ik pleit voor het gebruik van Anglicaanse Kerk of Kerk van Engeland. Nu worden ze, hoewel toegelicht dat het hetzelfde betekent, door elkaar gebruikt.
Verder zou ik het tekstgedeelte dat begint bij "Het argument dat Catharina de weduwe was ...." en eindigt bij "Hendriks Lord Chancellor Thomas More ...." willen aanpassen. Ik vind dat het argument dat Catharina weduwe was van Hendriks broer wat nadere toelichting verdient. Er wordt nu niet duidelijk waarom dat, volgens Hendrik, een probleem zou kunnen zijn.
De breuk met Rome en de daaruit voortvloeiende Act of Supremacy kan ook wat toelichting gebruiken. De Act of Supremacy vloeit voort uit de breuk met Rome, maar belangrijker is dat hiermee de Anglicaanse Kerk/Kerk van Engeland een feit is geworden.

Primair is mijn vraag: kan ik het aanpassen of is overleg gewenst en hoe gaat zoiets precies? Dit is maar een kleine aanpassing, maar wat doe je als het wat lastiger wordt en de meningen uiteenlopen?
O ja, nog een vraagje: hoe komt het dat mijn ondertekening een rode naam laat zien en bij veel anderen een blauwe?
– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Miss Lizzy (overleg · bijdragen) 27 nov 2010 21:34 (CET)[reageer]

Zijn naam was Henry, niet Hendrik. Waarom gebruikt dit artikel dan Hendrik? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a00:23c7:f5a7:ab01:b830:8f66:fe45:8f09 (overleg · bijdragen) 2 sep 2021 12:36 (CEST)[reageer]

Het is niet ongebruikelijk om namen van historische personen, vooral edelen, in het Nederlands te schrijven. We hebben het immers ook over Willem Van Oranje en niet over Wilhelm I (Oranien), Frederik van Pruissen ipv Friedrich von Preußen, of Peter de grote ipv Петр Великий (Petr Velikiy). Couprie (overleg) 2 sep 2021 14:50 (CEST)[reageer]