Overleg:ICE 3

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

waarom is dit geen {nuweg}? Toch echt wel..Michiel1972 17 mei 2005 12:18 (CEST)[reageer]

Michiel1972 een nieuwe aangemelde gebruiker, die niet eens de tijd kreeg om wat door te lezen. Een perfecte manier om iemand af te schrikken, lijkt me alles reverten en verwijderen. Daarom heb ik hem teruggezet. Over een uur wat mij betreft verwijderen, want het afschrikken is waarschijnlijk al gebeurd (te laat) pjetter 17 mei 2005 12:20 (CEST)[reageer]

ICE 3 in Zwitserland[brontekst bewerken]

In het artikel wordt aangehaald dat de ICE 3 (dat is, de enkelspanningsreeks dus) in Zwitserland kan rijden. Ik ga hier niet echt mee akkoord. Het is maar "wat" bedoeld wordt met in Zwiterland: Basel (net over de grens) of het Zwitsers binnenland.

Naar Basel kan en mag elk Duits materieel komen. Dus ook de enkelspannige ICE 3. Voor inzet in het Zwitserse binnenland moet het materieel zijn uitgerust met de Zwitserse beveiligingssystemen ZUB en Integra en een smalle pantograaf van 1450 mm. Sommige treinen vereisen ook videocameras of spiegels zodat de bestuurder de gebeurtenissen buiten de trein kan gadeslaan zonder uit het raam te moeten leunen (vooral bekend van TRAXX loks, weet niet of dit op treinstellen verplicht is).

De enkelspannige ICE 3 voldoet aan geen één van deze twee voorwaarden. De meerspannige (niet aangepaste, niet-Frankrijk versie) versie voldoet aan de 2 verplichte voorwaarden, maar niet aan de facultatieve derde. Er zijn testen geweest in 2000/2001 met een ICE 3M stel op de Gotthardlijn, maar verder dan testen is het niet gekomen.

Bij de ombouw van de 6 stellen voor Frankrijk-inzet (ICE 3MF, 406 x8x) is uit deze stellen de Integra en de ZUB uitgenomen, omdat deze in conflict kwamen met de KVB en de TVM430. De verwachting is dat bij de resterende stellen bij de installatie van ETCS ook de Integra en ZUB zal worden verwijderd, zodat ook de ICE 3M stellen niet meer in Zwitserland kunnen worden ingezet. Dit is nu niet een probleem als dusdanig omdat de DB daar voorlopig andere stellen voor heeft (ICE T), maar kan wel een probleem worden als men terug in Zwitserland wil gaan rijden met ICE 3MF na indienststelling van de LGV Rhin-Rhône. Dit vooral in de optiek omdat de DB tegenwoordig een sterke expansiekoers heeft, en in 2010 in veel landen zelf open-access wil gaan rijden.. --Msts.be 25 jan 2009 20:14 (CET)[reageer]

  • Om in Zwitserland te kunnen rijden dient het treinstel te zijn voorzien van stroomafnemers met smale schuitje met een breedte van 1450 mm en de Zwitserse Indusie instaltie.

De normale breedte van het schuitje is 1950 mm. . --Jan Oosterhuis 25 jan 2009 20:42 (CET)Spoorjan[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 0 externe link(s) gewijzigd op ICE 3. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 2 mei 2019 07:25 (CEST)[reageer]