Overleg:Jacqueline du Pré

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

"Beroemd door tragisch levensverhaal"[brontekst bewerken]

De meningen over het spel van Jacqueline du Pré lopen erg uiteen: sommigen vinden haar de meest getalenteerde celliste van de 20e eeuw, anderen beweren dat zij alleen maar beroemd is vanwege haar tragische levensverhaal.

Zijn er controleerbare bronnen voor de tweede bewering? Natuurlijk vindt niet iedereen haar de allerbeste, maar het zou mij sterk verbazen als welke serieus te nemen muziekkenner dan ook ooit beweerd heeft dat haar beroemdheid slechts te danken was aan haar tragische levensloop. Waarbij ik overigens zou willen opmerken dat haar grote roem allang gevestigd was voordat de tragiek (multiple sclerose) een aanvang nam.

Dit artikel verdient trouwens uitbreiding! Wielewaal 19 okt 2007 01:09 (CEST)[reageer]

Tekst herschreven[brontekst bewerken]

Het oorspronkelijke lemma Jacqueline du Pré is door Gebruiker:Henkkoen geheel vervangen door een soort roman over haar leven, waarbij ook de meeste wikilinks verloren zijn gegaan. Ik vermoed dat het gaat om de vertaling van een Engelse tekst. Ook heeft hij de interwiki's hernoemd in Jacqueline Mary du Pré, waardoor ze niet meer te bereiken zijn. Ik ga dat allemaal terugdraaien, er zit niets anders op. Uitbreidingen zijn zeer welkom, maar dan graag met het oorspronkelijke stuk als basis, dat scheelt ons allemaal een hoop tijd en moeite. Bedankt. Hartenhof 2 jun 2010 08:54 (CEST)[reageer]