Overleg:James Parkinson

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Iemand met IP adres 86.81.223.219 heeft veel interessante wijzigingen gemaakt, maar ook het sterfjaar van James Parkinson aangepast van 1824 naar 1828. Ik vraag me zeer sterk af of dat wel juist is:

Weet iemand of dit klopt? En zoniet, wil iemand de datum dan weer corrigeren? Stephan202 5 dec 2005 20:17 (CET)[reageer]


Dat plaatje is misschien een tikkie misleidend. Zoals ik het zie is dat een parkinson-patient (typisch qua uiterlijk/houding), en niet mr. parkinson himself. Maar goed.

Ik denk dat je gelijk hebt. Het plaatje kom van http://www.medicina.uanl.mx/medicina/dermatologia/neurologia.html. Ik kan de tekst niet goed lezen, maar volgens mij staat er niet dat het James Parkinson zelf is. Bovendien staat onderaan het Wikipedia-artikel dat nooit een portret van James Parkinson gevonden is. Kan iemand die wel Spaans kan lezen uitsluitsel geven? Anders haal ik het plaatje binnenkort weg. --Stephan202 18 mei 2006 08:54 (CEST)[reageer]

Daaronder staat een stukje over dat de Londense James Parkinson een studie heeft gepubliceerd over 'shaking palsy' (trillende bewegingsstoornis), en dan een heel verhaal over wat parkinson inhoudt. Er wordt niet echt gerefereerd aan het plaatje, maar de typisch voorovergebogen houding, de afhangende armen en de leeftijd van de patient geven toch genoeg informatie. Waarschijnlijkheidsdiagnose: Parkinson.