Overleg:Japans Keizerrijk

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Neutraal standpunt?[brontekst bewerken]

In de eerste alinea van het artikel staat de zin: "Dit moet natuurlijk kost wat het kost voorkomen worden." Dit getuigt echter niet echt van een neutraal standpunt. Sterker nog, er zijn hier zelfs drie meningen in te vinden.

Oorlog onwenselijk[brontekst bewerken]

De eerste mening is dat een eventuele oorlog tussen Japan en zijn buurland(en) onwenselijk is: "dit moet voorkomen worden." Dit getuigt van een vredelievende mening, of gaat uit van de mening van de potentiële slachtoffers.

Natuurlijk[brontekst bewerken]

De tweede mening is dat het vorige punt voor zichzelf spreekt: "natuurlijk." Hierbij wordt als uitgangspunt een vredelievend standpunt genomen.

Kost wat het kost[brontekst bewerken]

De derde mening is dat er geen belangrijkere dingen zijn dan het voorkomen van zo'n oorlog: "kost wat het kost." Dit valt niet te zeggen. Ik kan me wel ergere dingen voorstellen dan een oorlog waarin Japan betrokken is.

Oplossing[brontekst bewerken]

Ik stel voor om de alinea te beëindigen na: "Nog steeds zijn er spanningen met buurlanden."

--Bdijkstra 27 jan 2007 18:58 (CET)[reageer]

Ik ben het hier mee eens en heb het weggehaald. --hardscarf 27 jan 2007 19:30 (CET)[reageer]

Stijl veranderen?[brontekst bewerken]

Ik heb dit artikel gelezen, maar ik vind dat de stijl zowel kinderachtig is en als onprofessioneel. Wellicht komt dat mede doordat er naar mijn weten subjectieve elementen te vinden zijn, zoals waardeoordelen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 217.120.120.110 (overleg · bijdragen) 1 mei 2014 11:57‎ (CEST)[reageer]

Wat is dit? Zitten we allemaal weer in Groep 7/8? Gaarne iemand naar dit artikel laten kijken.

Ik zou zeggen, ga je gang. Draag zelf een verbeterde versie aan. De schrijfstijl en gebrek aan bronnen is inderdaad slordig. Myr overleg 18 nov 2019 11:18 (CET)[reageer]