Overleg:Jump (muziekgenre)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wereldbol De voorbeelden en het perspectief in dit artikel behandelen voornamelijk België en geven misschien geen wereldwijd standpunt over het onderwerp weer.
Probeer dit artikel alstublieft te verbeteren aan de hand van deze tips of bediscussieer het probleem op deze overlegpagina.

Bij twijfel aan de waarheidsgetrouwheid[brontekst bewerken]

Gelieve bij twijfel aan de waarheidsgetrouwheid van deze tekst contact met mij op te nemen. Ik heb genoeg tijd gestoken in opzoekingswerk en was vanaf het begin betrokken bij het genre Jump. Meer info over mijn aanpassingen bij "overleg" van Jumpstyle. (Vooral gericht aan gebruiker Thomas)

Bedankt,

Endlezz - endlezz-at-pandora.be – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Endlezz (overleg · bijdragen) 17 mrt 2006 01:09 (UTC)

Bij deze neem ik dan contact met je op Endlezz: dit hele artikel valt onder de noemer origineel onderzoek. Origineel onderzoek hoort niet in wikipedia, kijk maar bij de spelregels van deze encyclopedie, dit is geen blog ofzo. Het artikel is nu een verzameling van uitspraken die uit eigen ervaring/wijsheid komen en niet op bronnenmateriaal steunen. Wikipedia artikelen dienen altijd op bronnen gebaseerd te zijn (behalve wanneer het om triviale uitspraken gaat als "een week heeft zeven dagen" "de aarde is rond" of "brussel is de hoofdstad van belgie". Dit artikel is het resultaat van persoonlijke meningen, die het schrappen van anderen overleefd hebben en is daardoor van nul kwaliteit en tegen de basisregels van wikipedia. Wie neemt de verantwoordelijkheid en start dit artikel geheel opnieuw, ditmaal wel met bronnen?? Anders gezegd: wie heeft argumenten om met de huidige tekst die tegen de wikiregels en het idee van gefundeerd schrijven indruist door te gaan? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.205.111.246 (overleg · bijdragen) 7 mei 2010

Wat heeft dit met jump te maken?[brontekst bewerken]

Harder Styles/Hardcore (geen jump!)

   * Abject
   * Luna
   * The prophet
   * Headhunterz
   * Noisecontrollers
   * Danger Hardcore Team
   * DJ Dark-E


   * Showtek
   * Bass-D
   * Pila & The Scientist
   * D-Block & S-te-Fan


   * Josh & wesh
   * Korsakoff
   * Angerfist
   * Outblast

Klopt grotendeels. Behalve Danger Hardcore Team die staan, Geloof het of niet, op Jump Top 50³. Die hebben 1 Jumpnummer. Dark-E is ook Jump, de rest is wel Hardcore of Hardstyle. Access Overleg

Lijst van alle (bekende) jump nummers[brontekst bewerken]

Misschien is het leuk als iemand alle bekende jump nummers noteert. Die i.i.g. zijn doorgebroken tot de "standaard" Jump nummers. Iemand? dj coone - eatings donuts(voor beginners) dj marcky - vive la france(voor beginners) julian dj & davide sonar - y.r.m.l(voor beginners) toby emerson - antel (voor gevordere jumpers) da teddybearz - bombz away(voor gevorderde jumpers) dj brainsick - the mexican (voor gevorderde jumpers) Dj Brian C & Cy-rus - Ladies (voor gevorderde jumpers)

nog wat history info over jump[brontekst bewerken]

volgens mij leest niemand de overleg maar goed.

heb nog contact gezocht speciaal voor deze artikel met da boy tommy.. hier nog wat info

" Hey,

1996 is te vroeg, ik was toen al wel plaatjes aan het maken met dj Yves (onder andere Buggin) en die was inderdaad in 1996. Met de twins die toen ook met Yves plaatjes maakte was ik al sinds 93 muziek aan het maken, waarvan eentje zelfs door mid town records werd uitgebracht..., ook deed ik een release met danger hardcore team, maar de eerste release onder da boy tommy was in 98, de plaat zelf was al in 97 veel gespeeld maar het duurde even voor een label interesse had, alhoewel de bugging met yves bonzai records wel goed vond, zagen ze geen hitje in little dicks en hebben we dus ons eigen label jumper records opgericht in 1998, nu bijna 10 jaar oud en naar verluid ben ik met da rick daardoor de trendsetter van de jump geworden

)

Ik hoop dat je er nu wijzer van bent geworden :)

tnx voor het mailtje

gr

dbt "

gr. janis

jump de dans[brontekst bewerken]

zet het hier nog maar effe neer. misschien waren er idd gelijkenis wat ik schreef maar stonden wel veel nieuwe dingen in aangezien ik vanaf het jaar 2000 jump en ook aan wedstrijden doe. dus weet er wel redelijk wat vanaf.

b.v. (heb het nog steeds over de dans) jump(1999-tot nu) a.k oldskool(2001 tot 2002),jumpstyle(2004 tot nu),hardjump(2006 tot nu),tekken(eind 2006 tot nu)

België begon in 2001, Duitsland 2002 tot eind 2003(daarna heb ik geen Duitser meer zien jumpen) Nederland 2005 zomer

en dat België de begin jump niet heeft uit gevonden. ze doen het wel erg promoten. de verschillende variaties die je nu ziet komt van België en Nederland. maar wie van de twee de meeste variatie heeft bedacht, valt nog over te twisten

en waarom ik het zeker weet dat België het niet heeft uit gevonden: 1998 was ik weer eens op ski vakantie.. flink apres skiën natuurlijk.ik zag toen, dat men gewoon aan het skiën was in de kroeg.. je bent bezopen enzo.. dus doe je lekker mee. maar was nog niks van de jump die we zoal kennen.. 1999 weer op skivakantie en zag ik voor het eerst de jump.. eerste instantie jezus ziet dat dom uit.. maar hoe meer ik het zag,hoe graag ik het wilde leren.. dus aan de gasten gevraagd (waren mensen van uit de buurt). dus ja beetje oefenen en het ging ongeveer zeg maar.. in dat zelfde jaar was het jaar dat ik voor het eerst naar verschillende grote feesten zou gaan.. ben Duitsland geweest stuk of 8 feesten verspreid over Duitsland.. en België stuk of 12 ook verspreid overal.. maar ben het dansje niet tegen gekomen. 2000 was de laatste keer dat ik op ski vakantie zou gaan.. zag ik weer de dans(jump dus) en dit keer heb ik goed opgelet en tot aan vandaag ben ik nog aan het jumpen, probeer variatie's te bedenken, ik doe aan verschillende wedstrijden mee en wordt nog altijd uitgelachen(wat me niet boeit)

gr.janis


Beste janis, ik ken diverse mensen die over 1997-98 spreken dat er (een weinig) gelanglaufd werd in de Cherry Moon. De skimove is opzich geen moeilijke dans, en ik acht het dan ook realistisch dat dit in België zou kunnen ontstaan zijn zonder Oostenrijkse/skiegebiedse invloed. Uiteindelijk heeft het meer van langlaufen weg dan van skiën. De basis is zo simpel dat het makkelijker een spontaan ontstaan had dan dat het zou overgekomen zijn. Pas nadat ik het drie/vier jaar kende (2005)noemden wij het skiën, langlaufen, cherrywalk,... Daarvoor zeiden wij altijd 'springen gelijk in de Cherry', en gingen speciaal naar daar om op die manier te kunnen springen zonder in het belachelijke getrokken te worden. (en natuurlijk voor de goeie muziek, de sfeer, de cherry,... (maar da's een ander onderwerp))


Daag onbekende, cherry moon? daar had ik het niet over.. en nee ik vind het niet realistisch dat het in België ontstaan is.. heb 2 jaar geleden toen ook een discussie gehad met iemand.. hebben toen grondig onder zoek gedaan.. zelf heb ik het langzaam zien opkomen begin 2001 de materiaal wat we vonden op het internet was allemaal na maart 2002.

"uiteindelijk heeft het meer van langlaufen weg"................over dat ben ik totaal met je eens..

"basis is zo simpel dat het makkelijker een spontaan ontstaan"......ben ik ook met je eens

"noemden wij het skiën, langlaufen, cherrywalk,".............ja tegenwoordig heeft het zoveel namen.. maar het is gewoon jump :)


gr.janis

jump: de de muziek[brontekst bewerken]

Wat jump zelf betreft: Da boy tommy en Da rick zullen er wellicht veel mee te maken hebben, maar platen uit 1994 zoals bv. Robert Armani's Hit hard tonen veel gelijkenissen met Jump, In 1995 was er sprake van Bonzai jumps.

Ik denk dat de jump veel gelijkenissen vertoont met wat bonzai medio jaren 90 voor de jeugd betekende. Net als jump gaat het over harde, platte boenkmuziek die niet té snel gaat maar daarom ook niet slecht is.

jump: de dans[brontekst bewerken]

ik ben er van overtuigd dat het "jumpen", skimove niet uit het hakken verder kwam. Deze, omdat ikzelf het intussen al vier jaar geleden het nog weten doen heb ik Cherry Moon en Lagoa. Waar het ook ontstaan is (de skimove op zich welteverstaan). Toen noemden wij het Cherryspringen, de cherrydans, Cherryjumpen... Maar dat was enkel in persoonlijke kring. Drie jaar terug heb ik in Cherry Moon een paar keer gasten op elkaar afgestemt zien springen, vergelijkbaar met het duojumpen. Toen werd het enkel in die discotheken gedaan, en werd er niet op geoefend. 'we gingen als het ware naar die clubs om op die manier te kunnen springen, zonder je er iets van te moeten aantrekken'.

Anderzijds circuleren er verhalen van mensen die de dans (de skimove) al tien jaar geleden zien doen hebben in Cherry Moon. Ikzelf weet het nog iemand voordoen in 2001: "en ze springen azo in de cherry!"

Het oogt me ook duidelijk dat hakken en jumpen niets met elkaar te maken hebben, waar hakken weinig ruimte eist, en de voeten laag blijven heeft het jumpen veel plaats nodig en durven de voeten abominabele hoogtes bereiken.

i cant edit this article. please make a link to german wiki: de:Jumpstyle - thanx :) 9 aug 2006 18:47 (CEST)

Kun je even contact met me opnemen svp? alvast bedankt.


Jump komt uit België en niet uit Nederland !

introtekst[brontekst bewerken]

Voor wie vermoed dat de intotekst auteursrechtelijk beschermd is omdat de tekst ook staat op jumpunited.com en daat copyright onder staat moeten weten dat het de tekst op Wikipedia in maart 2006 is geplaatst en de webstek jumpunited.com in juni 2006 is gelanceerd, de tekst alhier is dus van oudere datum... Daarom heb de tekst opnieuw teruggebracht... Dolfy 26 sep 2006 12:49 (CEST)[reageer]

Verwarring met muziek en de styl[brontekst bewerken]

Ik denk dat er in heel dit gebeuren een grote verwarring ontstaat! Jumpstyle is volgens mij toch zeker de moves die je maakt bij de muziek en de kleding. Want zoals bijvoorbeeld bij de pop muziek ... daar noemt de dans en de kleding toch ook niet POP-dans of POP-kleding. De officiële benaming voor 'Jumpstyle' is 'Harddance' ... Jumpstyle is een onderdeel van de Harddance! Het dansen en de kleding. Harddance is een submuziek ontstaan uit Dance, alleen kan je hierop eens ferm uit te bol gaan met Jullie zogenaamde ' jumpstyle ' ;) je zegt toch niet ik luister naar jumpstyle ? :s

Jawel, je luistert toch ook naar hardstyle en hardcore? het zijn allemaal verschillende stijlen elektronische muziek hoor, kweenie wat je probeerde te zeggen. Mallerd 30 jan 2007 20:50 (CET)[reageer]

http://www.di.fm/edmguide/edmguide.html hier ff een guide met de genres en samples er van. jumpstyle staat er niet bij als ik het goed heb maar hij is ook wat jaartjes geleden gemaakt toen het nog niet zo bekend was. Mallerd 30 jan 2007 20:56 (CET)[reageer]

Allemaal heel leuk, maar 't heet ook helemaal niet jumpSTYLE, dat is later erbij verzonnen, omdat je ook hardSTYLE hebt, maar officieel heet 't gewoon Jump en niks anders, bovendien heeft dit niks met de dans of kleding te maken, dat is er allemaal later bijgekomen.. Greetz, Da WiZz

'Zoals hierboven al geopperd is, wordt het al zeker 10 jaar bestaande muziekgenre Jump (en dus niet die loze term Jumpstyle) verward met allerlei randverschijnselen van de laatste 2 jaar. Ikzelf volg de muziek al sinds de Belgische bloeiperiode 1997-2000 en heb aardig wat research gedaan naar de oorsprong, verbreding en het opkomen van deze brede muziekstijl. De vele onwaarheden en complete onzin die ik hier op Wikipedia lees over Jump raakt me echt diep in het hart. Ik weet niet wie verantwoordelijk is voor het door elkaar halen van de muziek en randverschijnselen als die dansjes en kleding, maar het heeft vrij weinig met elkaar te maken kijkend door de jaren heen. Degene die verantwoordelijk is voor deze tekst mag zich echt diep schamen.

Ik wil graag het volgende voorstellen:

Laten we alsjeblieft het muziekgenre zoveel mogelijk gescheiden houden van die randverschijnselen van de laatste tijd. Maak een pagina met info over de muziek zelf en link de rest van die offtopic zooi naar een andere pagina.

Daarnaast wil ik graag wat comments en suggesties tot wijziging geven wat betreft aanstootgevende info op deze jump-pagina:


Jump is niet zozeer een vaste muziekstijl op zich, maar meer een (productie)concept. Het kenmerkt zich dankzij een paar vaste ‘regels’:

- Bijvoorbeeld die hihats of claps op de kick maken de track springerig/jumpy. - De platen liggen standaard vrijwel altijd tussen de 135 en 150 bpm in. - Jump vind zijn oorsprong niet in België, maar in Chicago, Amerika. De Engelse editie van Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Jumpstyle) zegt ook dat Jumpstyle zijn oorsprong vindt in Chicago. Dat het ontstaan is in België aan het eind van de jaren ’90 is onzin. Alleen toen kreeg het beestje een naam, een stempel opgedrukt en ontstond er alleen een nieuwe stroming binnen de jump.

Met deze gegevens in het achterhoofd valt veel te verklaren. ‘Jump’ vindt zijn oorsprong dus in Amerika en werd als eerste gebruikt in de bootyhouse/ghettohouse uit Detroit. Deze aparte minimale techno met dikke basslijnen en veel seksistische (en humoristisch bedoelde) teksten over lichaamsdelen van vrouwen, seks en gangsters werd geleidelijker wat harder en sneller. Op het befaamde Underground Construction label werden rond begin 1993 veel van dit soort plaatjes uitgebracht. De sound wat krachtiger en wat sneller en werd ook populair in Europa. Iedereen kent die typische ‘UC-stijl’ van Mark V & Poogie Bear, de bekendste producers/dj’s in deze stijl. In de Hollandse early hardcore periode, waarin deze plaatjes ook regelmatig te horen waren, werd dit type muziek in de volksmond dan ook UC of newstyle genoemd.

Deze allereerste echte jump-stijl werd dus ook bekender in Europa. In België ging men dus rond 1996/1997 hun eigen draai geven aan deze muziek. De Belgische oldschool/retro en hardcore heeft toen de Jump redelijk beïnvloed. Het succes van o.a. Jumper Records en DBT moet bij eenieder bekend zijn. Rond 2000/2001 beleefde deze Belgische variant een dip en verdween de opleving in België. In Nederland is de stijl toen niet echt aangeslagen omdat hardcore toen net de populairste stroming was.

Rond 2002/2003 kwam een nieuwe variant opzetten vanuit Noord-Frankrijk. Het begon eerst met Noord-Franse techno/Tekclub dat erg jumpy en fris aandeed. Later ontstond hieruit de duistere, vagere en hardere French Tek. Representatieve labels voor deze sounds zijn Babaorum Records en Records Mania. Jump vond in deze stijlen haar revival. Vanuit Noord-Frankrijk veroverde dit relatief nieuwe geluid eerst België en later ook Nederland. Tijdens deze periode van bekendheid ontstonden er kleine, toegankelijkere varianten zoals het zeer melodieuze jump en de harstyle/jump kruising genaamd jumpstyle in Nederland. Met het steeds populairder worden van de brede stroming werd Jump geleidelijk weer mainstream in België en kreeg het ook zeker rond 2005 eindelijk vaste voet aan de grond in Nederland.

In Zuid-Europa, waaronder voornamelijk in Spanje, leeft de snelle newstyle, de bijna hardcore achtige variant van UC. Daar kun je het weer linken aan het zeer snelle hardhouse-achtige Makina.

Verder:

Op dit moment is Jump al jaren aardig mainstream in België. Zeker sinds 2004/2005 is het weer volop levend. Alleen midden 2005 is de muziek zich goed aan het vestigen in Nederland. En dat is voor het eerst, terwijl België dus wel een opleving kent.

Jump wordt niet alleen gekenmerkt door vrolijke melodieën. Dit is in ieder geval doorgaans niet van toepassing bij de Chicago hardhouse, NF-techno, en Tekclub/French Tek. Die suggestie klopt dus niet.

“bevatten Jump-nummers een geluidsopname - sample - van een bekende film of een mannelijke vocal.” - Dit is onzin en dit is niet typerend voor jump.

“België 1997 Het ontstaan van het muziekgenre jump zoals we het nu kennen. De grondleggers waren Da Boy Tommy en Da Rick” - Nee dat is de Belgische Jump dus. En niet Jump in het algemeen.


Stijlen:

WTF is Felix Jump? Moeten we voor iedere productie een naam gaan verzinnen? Noem het gewoon mainstream Belgische Jump ofzo?

Hardjump? WTF. Dat is alleen een naam van een compilatiereeks.

Industrial Jump? Wat is dit nou voor een benaming man? Heeft degene die deze onzin verzonnen heeft wel eens industrial gehoord? Blijkbaar niet.

Duo-Jump, dat is nota bene een benaming voor samen jumpen!? Een ernstige vergissing en dat geeft meteen het niveau van deze hele pagina aan!


Bestaande Jump-stijlen:

UC/Newstyle

Chicago techno/hardhouse // bootyhouse // ghettohouse

Belgische Jump (1997-200

Tekclub / French Tek

En dan heb je nog de kenmerken, melodieus en techstyles...


En wat dat dansje betreft: Dit is totaal niet representatief voor een al bijna 15 jaar bestaande muziekstijl. Ik noem een Karlos Mendez – Sex-a-Phone uit 1993 als mooi voorbeeld...

Ik hoop dat mijn bovenstaande lap tekst een beetje wil doordringen bij degenen die koppig blijven vasthouden aan dat totaal niet representatief stukje tekst wat men nu vindt op wikipedia. Iedere kenner spreekt er schande van.

Ik hoop dat er eindelijk eens objectiever geschreven wordt over deze brede muziekstijl.

Gr. Nico'


haal (muziekgenre) weg dan heb je objectiever.. heel simple..
over de stylen Hardjump is een sub benaming.. maar in wezen is het gewoon hardstyle maar heeft nieuwe naam gekregen zeg maar.
als je research gedaan hebt.. ga je toch geen domme dingen zeggen "randverschijnselen van de laatste 2 jaar" : is vanaf 1999..maar goed
gr.janis


Hardjump is geen subbenaming en al helemaal geen aanvaard begrip in de scene. Hoe kom je daar nou bij. Sinds de UC/newstyle wordt jump gekenmerkt door diezelfde stijl kicks. Je moet niet praten over hard of zacht, want dan zou je zoiets als softjump suggeren. Dat slaat dus werkelijk nergens op. Hardjump is een compilatiereeks en niets meer...

Ik hoop nogmaals van harte dat de jump pagina hier eens wat opgepoets en wat waarheidsgetrouwer wordt, want zoals het er nu bijstaat... erg treurig.

mvg, Nico

is geen sub benaming.. wat een gelul van je.. dj Marcky heeft het 3jaar geleden opgezet..
hij zelf zegt dat die geen jump draait maar hardjump, en hij is niet de enige die dat zegt..
zelfs mensen die oorspronkelijk uit de hardstyle zine komen..
geen aanvaard begrip?.. lol nou volgens mij zit dj Marcky toch in de zine..
in iedere geval in België is het wel een begrip.. zal wel in Nederland niet zijn ofzo..
maar goed het maakt toch niet zoveel meer uit.. want de tek is nu meer aan het opkomen..
dadelijk ga je me nog zeggen dat hardstyle ook geen slap aftreksel is van jump/hardcore
edit: dan zou darkcore geen sub zijn van hardcore... volgens jou hahah..
want er zou dan ook zoiets bestaan als whitecore hahaha..
gr.janis

Zeg peutertje, snap je nu eigenlijk zelf wel wat je post hier. Marcky geen jump draaien maar hardjump. Laat me niet lachen zeg. Marcky komt met een compilatie en dan is er opeens een genre hardjump? Leuk dat Marcky dat zogenaamd gezegd zou hebben, evenals anderen uit (nota bene) de hardstyle scene (wtf heeft dat er nou weer mee te maken?). Kom maar eens met wat bronnen, want je praat poep kerel.

In België is het evenzeer een begrip. Graag bronnen daarvan om dat aan te tonen...

Tek is helemaal niet aan het opkomen. Het is juist aan het verdwijnen. Er bestaat een verschil tussen Franse tek, NF-techno en de techstyle jump van nu. Maar goed, met jou valt niet te discusseren want je mist de kennis, hebt een gigantische plaat voor je kop, kunt niet fatsoenlijk Nederlands typen. Kortom, eerst wat haren op je ballen laten groeien en je dan pas bemoeien met zaken waarvan je denk wat te weten.

zielig hoor, om te gaan schelden. voel je je zo onmachtig..
je moet zelfs eens nadenken wat je schrijft.. volgens jou zou darkcore ook geen gerne zijn.
maar goed heb geen zin in deze discussie van deze Nederlander, als we gaan beginnen elkaar met scheld woorden te bekogelen.
en punt 2 je weet helemaal niks van België af blijkbaar.
oo en nog wat, ik heb dyslexie vandaar dat het lijkt of het een "kind" geschreven heeft.
maar in iedere geval distantieer ik me van deze persoon.
gr.janis
Gast, het is schandalig dat je jouw eigen mening over jump zo doordrukt op wikipedia, luister eens naar anderen.
Jij denkt dat je alles weet over jump, maar aan de tekst van wiki te zien begrijp je er maar HEEL weinig van.
Waarom denk je dat de echte jump liefhebbers zich altijd kapot lachen over de tekst die hier op wiki staat? niet omdat
het klopt hoor! Hardjump een genre? lachtertje. Marcky die hardjump draait? lachertje. en zo kunnen we nog wel
even doorgaan.
Luister naar mensen met kennis over het genre en haal je informatie niet van youtube of google,
misschien wordt je dan eens serieus genomen.

Engelse termen[brontekst bewerken]

Er zitten een heel aantal engelse termen in dit tekstje. Ik heb erg weinig verstand van dit onderwerp, dus zal ik dit artikel niet editten. Zou iemand kunnen proberen dat artikel te veranderen? -- Sumurai8Antwoord hieronder

Overzichtelijkheid + tabel "overzicht geschiedenis"[brontekst bewerken]

De overzichtelijkheid van dit artikel vind ik wat minder. Hierdoor is het moeilijker te lezen. Ik zal een van dees proberen om dit te verbeteren.

De tabel "overzichte geschiedenis" is zeer vaag. Kan iemand me uitleggen wat er in bedoeld wordt? De zinnen die ik kon begrijpen heb ik duidelijker geformuleerd.

Vb:

Oostenrijk 1999 eerste land waar de dans begon (--> Wordt hiermee bedoeld dat men de dans in Oostenrijk heeft uitgevonden? Of dat in dat jaar de dans daar gespot werd?)

België 2002 tot aan vandaag de jump promotor de dans (--> Wordt hiermee bedoeld dat Be de grootste promoter van jump is?)

Duitsland 2003 tot 2004 daar na de dans niet meer gezien in duitse discotheken (--> Hier wordt beweerd dat er niet meer gejumpt wordt in duitse discotheken? Deze bewering klopt volgens mij niet.)

Groetjes,

Hypnotical 31 jan 2007 11:18 (CET)[reageer]


1999 waar de jump (de dans) begonnen is en ik ga er zeker van uit dat het in oostenrijk uit gevonden is.. en hoe ik dat zeker weet.. lees je maar onder te titel (jump de dans)

2002 bedoel ik er mee dat België toen begonnen is met jumpen(de dans) en sinds de dag van vandaag het ook promoot door de jump(muziek).

2003 tot 2004 dat klopt dat beweer ik.. omdat sinds dien trance behoorlijke in is in duitsland en men danst daar de shuffle of te wel melbourne shuffle.. er wordt echt nier mee gejumpt..het kan misschien 1 a 2x voor komen ofzo.. maar meesten is toch echt de shuffle

gr.janis


Laatste stuk over kledij[brontekst bewerken]

Nog niet veel naar jump feestjes geweest blijkbaar ??? klakken ziede amper (ok ik overdrijf, maar zeker ni meer als 1/10vd mensen daar), lacoste word gedragen maar zeker ni meer als 1/4 v/d jumpers draagt da, en die vest nog minder, sorry maar da gaat erover!

Misschien is dat in Nederland zo ? maar hier in België helemaal niet ;) of toch niet waar ik kom (provincie antwerpen altijd)

gr.Mr.Stone


dit ben ik met hem eens... dat het toevallig in een tijdschrift staat wil het niet zeggen dat het zo is.. ik ken de jumpers van vroeger die hadden een keer van kleding.. wit,blauw,rood,geel,zwart maar dan ook alles in de zelfde kleur(schoenen,broeken(wijde),petten,t-shirts etc..)

nou in nederland gaat het ook niet zo..

btw.. ik heb altijd badboys gedragen(is denk een van de onbekende merken)


p.s vind het overbodig dit neer te zetten over de kleding.. gr.janis

Zijn deze laatste paragrafen (radio en kledij) eigenlijk wel nuttige indormatie? Radio lijkt mij eerder reclame en dat laatste zal zeker niet op alle jumpers van toepassing zijn... Iemand een andere mening hierover? Anders haal ik deze weg... --JojoParis (overleg) 1 mrt 2007 16:34 (CET)[reageer]


ben ik met je eens.. de kleding onderwerp vind ik onzin.. want jumpers gaan van hardcore kleding tot kak kleding er is geen kleding styl voor jumpters.. en de radio is zeker weten over bodig..

gr. janis


mensen blokkeren[brontekst bewerken]

is het mogelijk om mensen te gaan blokkeren zoals 80.127.8.172 bedoel verzieken toch alleen maar de info. mensen met zo'n IQ zou ik geen toegang meer willen geven om gegevens te veranderen of toe te voegen. gr. janis

Die persoon is al een uur geleden geblokkeerd voor de komende drie dagen. Groeten, Tukka 2 mrt 2007 12:49 (CET)[reageer]

goed bezig gr. janis


beveiligd: Veel gevandaliseerde pagina[brontekst bewerken]

dit vind ik te ver gaan.. wikipedia is een vrij concept iedereen mag en kan teksten neer zetten.. als je alles gaat beveiligen haal je het nut van wiki er af.. nu moet ik me gaan registeren om dingen te wijzigen of dingen te herstellen..

heb geen zin om me te gaan registeren

gr.janis..

Wikipedia is inderdaad een vrij concept. Maar helaas is het soms absoluut noodzakelijk om een pagina te beveiligen vanwege de vele vandalistisch ingestelde gebruikers. Het is niet zo dat alle pagina's beveiligd zijn. De meeste zijn nog gewoon vrij te bewerken door iedereen. **Man!agO** 5 mrt 2007 18:48 (CET)[reageer]
Het registreren biedt nochtans veel voordelen. Het is maar een kleine moeite die je slechts 1x moet nemen. Daarna stel je gewoon in dat Wiki je login gegevens onthoudt. Hypnotical 8 mrt 2007 10:34 (CET)[reageer]

Engelse Jump Wiki[brontekst bewerken]

Sommige dingen die op deze wiki beweerd worden kloppen toch niet. Zou iemand me willen helpen met de deze wiki aan te passen zodat de info klopt? [| Link!] Hypnotical 8 mrt 2007 10:34 (CET)[reageer]

wat wil je gaan aanpassen... de info behalve dat gedoe van de kleding klopt wel.. gr.janis

Kleding iig al :). Bij het jumpen zeggen ze dat uit het hakken, het jumpen is geëvolueerd. Weet iemand of de artiesten die daar staan wel jumpstyle produceren of dat het gewoon mensen zijn die zichzelf erbij gezet hebben om van wat gratis reclame te genieten. Hypnotical 9 mrt 2007 23:14 (CET)[reageer]

als je naar de muziek gaat kijken zou jump idd van hakken afgekomen kunnen zijn.. als ik me niet vergis was in 1990 poogie bear(ofzoiets) de grond legger.. maar die kwam van usa af..dus ja die heeft geen aanraking gehad van hardcore..

enigste die ik ken zijn: DJ Felix Project,DJ Coone,DJ Franky Dux,Ghost, Ruthless, Dark-e, Vorwerk, Grooveyard, Virtual Zone, DJ Furax,Binum, DJ Massiv, Tek Soldierz, Da Rick, Chicago Zone, DJ Fox, DJ Marcky, da boy tommy,DJ Pat B, Jeckyll & Hyde, DJ Mystery,Lobotomy Inc., Lethal MG, Greg C., Digital Punk

The Prophet, Zany, Headhunterz, Pavo, DJ Ruthless , Dj Furax, Mr Puta

de rest zegt me niks zo.. gr.janis

Gast... Grooveyard is gewoon Jeroen Verheij aka Secret Cinema. Waarschijnlijk ken je die vanwege de Mary go Wild remix. Daar heeft hij echter niets mee te maken, vandaar dat ie later pas is uitgebracht als 'going wilder' (met veranderde synths ook). Ik stel voor dat je het bewerken van deze pagina overlaat aan mensen die er wel kaas van hebben gegeten, want je laat alleen maar onzin zien hier. Peter


Op de engelse wiki hebben ze mijn artikel over dj coone binnen 10 min verwijderd omdat er iets was met notability. Ze laten daar nog maar amper toe dat er iets gemaakt wordt over een band, dj, groep of whatever. Best vaag allemaal :).

idd.. vaag want de andere landen kun je dat wel gewoon doen. wat ik zag.. gr.janis

Bekende Jumpers[brontekst bewerken]

Jump word met de dag bekender

jumpers op Youtube/Google video hebben daar waarschijnlijk een aandeel in gehad

enkele goed bekeken jumpers:

Chris , jumpforce Jumpingjob Patrick Jumpen jumpcrew meulebeke

vooral de laatste valt erg in de smaak bij het nederlandse publiek met meer dan 3.000.000 keer bekeken , De Jumping is not a crime contest in zijn eentje gewonnen en met zijn copaan dion de HMH contest als 3e geindigt door de (onproffesionaliteit) jury Patrick heeft een zeer agressieve stijl, beter bekend als "karate hakken" , en chris en job meer een vrijere draaierige stijl

in de media is patrick het bekendst met zijn 7x met foto in een dagblad reportage in man bijt hond in NL & BE , gast bij lijn4 , artikel in hart van nederland enzovoorts enzovoorts

zelfs de nieuwe clip van jeckyll & Hyde (freefall) zie je ideeen die je eerder in de patrick jumpen video's zag (jumpen op locaties)



nee ben ik niet met eens heeft niks met de jump zelf te maken..
zou wel mooi zijn.. ben toen tweede geworden kun je mij meteen er ook neer zetten :S..
heeft totaal niks met de dans te maken..
dan zou je j&h ook er bij moeten zetten.. die gasten kunnen er echt niks van..
ik vind dat meer onder reclame dan onder info vallen.
gr.janis
Ik vind dit ook meer vallen onder een poging tot gratis reclame.. heb de links verwijderd, zijn totaal irrelevant.Hypnotical 15 mrt 2007 17:58 (CET)[reageer]

Waarom geef je deze pagina niet vrij, terwijl het vrije bewerken juist het doel is van Wikipedia? Ik wilde een spelfoutje uit deze tekst halen, maar ja, dat kan zo natuurlijk niet...

Omdat er de laatste tijd veel 'helden' zijn die deze pagina met plezier vandaliseren. Hypnotical 22 mrt 2007 18:35 (CET)[reageer]

Even terugkomend op Janis: `dan zou je J&H ook er bij moeten zetten..´. Met respect voor al deze jumpers, ik zie er geen enkele naam tussen staan van één van de pro´s of `diehard´ jumpers. Deze mensen zijn allemaal media gericht en alleen uit op aandacht en geld. Ik zou dan ook niet namen toevoegen aan de lijst maar een nieuwe lijst maken met top jumpers. De echte top jumpers hebben destijds besloten niet in de media te treden. Dit omdat het alleen maar ging om aandacht en geld. Tijdens de rage ging het niet meer om `the love for the music/dance´. Daarnaast is slechts een deel waar van wat er hier op wiki staat en er mist een hoop info waardoor je een vertekend beeld krijgt van de werkelijke situatie toen de tijd. Dit mede doordat deze info bij veel mensen niet bekend is omdat wij ons voor de media tijd rondom jumpen hebben teruggetrokken. Dit om de ware jumpstyle en hardjump niet te laten uitmelken door de media en hierdoor nog verder te schande te laten zetten/maken.

Gr, TDL

Bronvermelding?[brontekst bewerken]

D'r zou van mij hier wel wat meer aan bronvermelding worden gedaan.. Het leest op een of andere manier toch een beetje als een middelbare school werkstuk. --Looskuh 29 mrt 2007 23:19 (CEST)[reageer]

als je bronvermelding er bij wilt gaan zetten, dan wordt het echt een werkstuk..
beetje onzin..
plus mensen gaan het weer misbruiken voor gratis reclame..
gr.janis
Ik vind het ook beter als er eens wat bronvermelding zou toegevoegd worden.
Het artikel over Jump is schandalig slecht geschreven (mede doordat er niet gebruik gemaakt wordt van bronvermeldingen). De reden voor het feit dat dit artikel leest als een middelbare school werkstuk is dat het hoogstwaarschijnlijk ook door kinderen op de middelbare school geschreven en aangepast is. Hypnotical 18 sep 2007 19:07 (CEST)[reageer]

op [www.jumpfreakz.com] vind je jumpfilmpjes van jumpers die hun filmpjes daar kunnen plaatsen.Per dag komen er nieuwe filmpjes bij je kunt er zelf filmpjes plaatsen

Leuk dat iedereen een artiest toevoegd bij jumstyle maar zijn dit er niet heel veel? misschien is het beter als we een aparte pagina maken voor artiesten omdat anders dit artikel veel te groot wordt? --Viking-nl 10 apr 2007 09:34 (CEST)[reageer]

goed gedaan. gr.janis
Wat doet dit in de wiki: "Fan Crew artiesten" ????!! gaat echt helemaal nergens over.

Nike Air Max[brontekst bewerken]

Onderaan het artikel lees ik dat nike air max een minder racistisch karakter krijgt door jumpstyle, had dit schoenmerk dan een racistisch karakter? dat heb ik nog nooit gehoord en klinkt mij als onzin in de oren. veel gekleurde mensen dragen deze schoenen ook.

graag een beeetje opheldering?
--Viking-nl 10 apr 2007 09:44 (CEST)[reageer]


het zijn kleding kenmerken van hardcore mensen. omdat dat hardcore toch wel gezien wordt als rechtse mensen.
vind men dit kleding stuk horen tot racistische cultuur..
persoonlijk vind ik het kopje kleding totale onzin maarja.
gr.janis


Jumpstyle
Bad Boyz
DJ Genius
DJ Tony
gaat helemaal nergens over dit.

cherry moon[brontekst bewerken]

" uitgevonden in de discotheek Cherry Moon."

wie heeft deze onzin neer gezet? zie het nu pas staan.. ik deed al aan jump voor dat het in cherry moon kwam.. eind 2001 kwam het pas daar..

ik vind dat deze zin weg gehaald moet worden.

gr.janis

Haal je een volgede keer dan niet alleen dat ene stukje weg, maar ook verwijzingen daarnaartoe in andere zinnen? Nu do ik het wel even... MvGr, Erik'80 · 18 apr 2007 15:11 (CEST)[reageer]
mijn excuses daar voor, zal nog beter opletten de volgende keer ;)
gr.janis

begint weer gratis reclame paradijs te worden..[brontekst bewerken]

nu zie ik links staan van radio zender.. en als laatste toegevoegde forum.. dadelijk worden er weer links geplaatst over eigen site etc.. ik zou die twee maar weg halen.. gr.janis

Dat is helaas een nadeel van semibeveiliging: de spammers maken een account aan en de goedwillende anoniem heeft het nakijken. Ik heb die links weggehaald, bedankt voor de notificatie. — Zanaq (?) 10 mei 2007 19:35 (CEST)

begint weer gratis reclame paradijs te worden..[brontekst bewerken]

Er klopt werkelijk niets van de vermeldingen. De style jump is totaal niet toe te wijzen aan personen en al helemaal niet aan de mensen die nu worden genoemd. Jaartallen liggen ver voor de tijd zoals ze nu vermeld staan, en de Nederlandse Jump is gewoon een aftreksel van de gabberstyle.

over de stijlen ,moeten je over leggen met " Vage nico" die heeft dat er neer gezet.. tevens onder de zelfde naam vind je hem op partyflock..

gr.janis

De term Jumpstyle[brontekst bewerken]

Er staat onder stijlen::

  • Jumpstyle: Zoals de naam al suggereerd komt jumpstyle voornamelijk uit Nederland.

Suggereert de naam dat? Dat zie ik totaal niet.

Er is ook nog een kopje Ombekende DJ's. Dat lijkt me niet echt nodig. Kattenkruid 29 mei 2007 00:53 (CEST)[reageer]


hoezo zie je dat niet? toen jump hier naar nederland kwam.. werd het snel jumpstyle soort opvolger van hardstyle..
Ombekende DJ's moet idd ook weg gehaald worden vind ik.
gr.janis

# Danger Hardcore Team  ???[brontekst bewerken]

uu.. waarom staat deze er bij? de nummers die ik gehoord heb zijn toch echt geen jump luister maar eens naar de virus vol.26. is toch echt hardcore.. gr.janis

---

Danger Hardcore Team is de laatste jaren idd bekend van de hardcore cd's en maar hiervoor waren ze weldegelijk actief in de jumpscene, naast hun hardcore producties. Ik noem een:
Jumpin' Time (1998)
Alone (1998)
Total Eclipe (2001)
Dit zijn flinke hits geweest en nog steeds wel. Daarom moet wat mij betreft DHT blijven staan als jump-artiesten. Daarnaast zijn de mannen achter deze groep nog steeds actief in de jumpscene.
gr.
Nico

-- Total Eclipe (2001) ?? ik mag hopen dat je een grap maak met te zeggen dat dit een jump nummer is.. eerder hardstyle dan jump gr.janis

-- Een grap? Vreemd dat iemand met nihil kennis van zaken deze pagina 'beheert'. ---

gaan we het daar weer op gooien.. ik beheer niks.. ik ben geen moderator..heb me zelf niet eens geregistreerd
en trouwens had je deze pagina al bekeken..
zie geen total eclipse staan
http://www.discogs.com/artist/Danger+Hardcore+Team
gr.janis

Orde in de chaos scheppen?[brontekst bewerken]

De pagina zoals die nu is bevat een hoop halve waarheden naar mijn mening. Ik zal ze hier opsommen:

  • De Peetvaders zouden Da Boy Tommy en Da Rick zijn, die in 1999 het nummer 'ready to rumble' maakten. Ten eerste kan nooit één enkele artiest een grondlegger kan zijn van een muziekgenre. Muziekgenres ontstaan altijd uit bestaande genres (in dit geval hardcore en oldschool/retro) en die evolutie gaat geleidelijk. Ten tweede waren er ver voor 1999 al platen die veel weg hebben van Jumpstyle. Ik noem hieronder wat voorbeelden:

Rotterdam Termination Source - Poing (1992)

Plexus - Cactus Rhythm (1991)

Edge Of Motion - Set Up 707 (1992)

DHS - The House Of God (1990)

Speedy J - Pull Over (1992)

Da Boy Tommy & Da Rick hebben zich ongetwijfeld laten inspireren door deze nummers.

  • De voornaamste kenmerken van jumpstyle is de nadruk op de bassdrum. Melodie en samples uit films en andere platen zijn geen kenmerken als zodanig. Een plaat met alleen een clap en een drumbass is al een jumpstyle plaat.
  • Verschillende stijlen binnen de jumpstyle: daarvoor is het genre te nauw. Ik vind het onzin om elke plaat die maar een beetje anders klinkt in een nieuw genre in te delen. Je kunt wel aangeven dat bepaalde jumpstyle platen beïnvloed zijn door trance en/of techno.

My two cents :-) Sandertje1980, 17 jun 2007 16:44 CEST


zou je zo vriendelijk willen zijn alle dingen van de geschiedenis terug te zetten nu klopt het niet meer zo..
gr.janis
Kun je mij zeggen wat er niet klopt? Gr. Sandertje1980, 22 jun 2007 15:52 CEST


BEKEND GEMAAKT DOOR HILBRAND NAAWIJN? wahahahaha wat is dit voor kansloze artikel kleding? lacoste... nou in holland hier echt niet hoor hahahaha

whaha en dan vergeet je patrick jumpen? - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 87.210.201.194 (overleg|bijdragen) .

Kun je alsjeblieft op een normale manier duidelijk maken wat je vind? Ninane (overleg) 3 jul 2007 22:49 (CEST)[reageer]

Wikipedia?[brontekst bewerken]

Beste wikipedianen, wat ik op deze pagina aantref dat spreekt toch wel een beetje tot mijn verbazing. Enkele halve zolen die denken goden van de terminologie jump of jumpstyle te zijn. Ik zal geen namen noemen, maar Janis is over duidelijk een van deze genen. Ik heb mij misschien niet zo verdiept in de "jump" scène, maar onnodig om te zeggen dat de hoeveelheid onzin die hier staat vrij verbazingwekkend is. Ik wil een paar punten uitleggen:


  • Het kopje kenmerken in het artikel zelf[1].

Ik zag een markant stukje tekst hier in staan: "Soms bevatten jumpnummers een geluidsopname - sample - van een bekende film of een mannelijke vocal" - Ik ken vele liedjes die ook vrouwelijke vocals integreren, dus ik suggereer dat de term "mannelijke vocal" wordt vervangen door normale "vocals". Een voorbeeld van vrouwelijke vocals is DJ Kicken vs Sonic Solutions - Nasty Creep, of een van de vele "spin-offs" hiervan.

  • Het kopje stijlen[2]:

Citaat:

"Jumpstyle: Zoals de naam al suggereerd komt jumpstyle voornamelijk uit Nederland. Suggereert de naam dat? Dat zie ik totaal niet. Er is ook nog een kopje Ombekende DJ's. Dat lijkt me niet echt nodig. Kattenkruid 29 mei 2007 00:53 (CEST)"

Respons van Janis:

"hoezo zie je dat niet? toen jump hier naar nederland kwam.. werd het snel jumpstyle soort opvolger van hardstyle.. Ombekende DJ's moet idd ook weg gehaald worden vind ik. gr.janis"


Dit is toch tè absurd voor woorden. Het woord "Jumpstyle" (Niet de betekenis dus) lijkt mij in geen enkele vorm verwant aan het woord Nederland. Zelf als je letters gaat omwisselen zou ik nog niet eens op iets komen wat in de verste verte verwant lijkt. Verder is het ook behoorlijk absurd, dat onze goede peetvader der jump Janis beweert dat dit wel zo is. Ook al is hij dyslectisch ("..at, ik heb dyslexie vandaar dat het lijkt of het een "kind" geschreven heeft. maar in iedere geval distantie..", onderaan te vinden in [3]), dit wilt nog niet zeggen dat je niet het vermogen hebt om fatsoenlijk banden leggen tussen woorden, een voorbeeld: Ik associëer het woord "Boterham" met "Voedsel". Dit is vrij normaal. Nu een voorbeeld met de logica van Janus: "Flatscreen" en "Koekblik". Dit vind ik zeer onlogisch. Nogmaals, ik heb het niet over de betekenissen van deze woorden, slechts de combinatie van letters en hoe deze aan elkander gebonden wordt.

  • Mensen blokkeren[4]: Citaat:

"is het mogelijk om mensen te gaan blokkeren zoals 80.127.8.172 bedoel verzieken toch alleen maar de info. mensen met zo'n IQ zou ik geen toegang meer willen geven om gegevens te veranderen of toe te voegen. gr. janis"


Kort maar krachtig kommentaar: Janis, de naam die ik niet heb genoemd als persoon die een halve zool is, ik wil wel eens wat bronnen zien net zoals Nico, en niet Youtube, Google of een van dezer zoekmachines cq video sites. Ik wil keihard bewijs dat de standpunten die je bewijst degelijk zijn.

Met vriendelijke groet, 83.119.148.104 30 jul 2007 15:12 (CEST) (Op Limburgse wikipedia bekend als Tuba-Nator)[reageer]

Hoewel je reactie een beetje overdreven op de man af is, kan ik me wel vinden in de meeste punten die je noemt. Met name het citaat "Zoals de naam al suggereerd komt jumpstyle voornamelijk uit Nederland" en het stukje over kenmerken (wat voorheen zelfs nóg tenenkrommender was) kun je veranderen. Sandertje1980

rare reactie van je.. jumpstyle de commerciele kant van jump is ontstaan in nederland. het is afgeleiden van het woord hardstyle(wat trouwens ook nederlands is). wat vind je daar zo vreemd aan dan? gr.janis

Hardstyle is Nederlands? Dat lijkt mij sterk. Tukka 25 aug 2007 12:25 (CEST)[reageer]
Even een late opmerking. Ja, hardstyle is Nederlands. ;) Wat is daar zo sterk aan? KoKiv 22 okt 2007 10:48 (CEST)[reageer]

Reactie op Janis: Sorry, maar wat jij hier nou bazelt kan ik nog niet eens lezen. Ik heb het helemaal niet over commerciele kanten gehad van nederlandse hardstyle namen? Rephraseer je vraag/reactie en ik zal je een gepaste reactie geven. 83.119.148.104 9 sep 2007 19:37 (CEST)[reageer]

Aanpassing jaartal 2006[brontekst bewerken]

Ik heb Hilbrant Nawijn weggehaald omdat hij pas na het begin van de hype met een "jump" nummer is gekomen. Patrick Jumpen daarintegen heeft wel een grote invloed gehad op het jumpen.


is onzin hoewel 2006november de filmpjes bekender werden van patrick.. enigste die er eer aan verdient is jumpingjob. hij begon al veel vroeger en de eerste die tutorials uit bracht over hoe je moet jumpen..

gr.janis


JumpingJob is zelf pas in oktober 2006 begonnen. Dat zegt hij zelf in zijn laatste video (http://www.youtube.com/watch?v=lX4ZuV_7bOY). Ik zou ook niet durven zeggen dat zijn tutorials er als eerste waren, maar ik heb nu geen goesting om dat op te zoeken. Ik begrijp dat JumpingJob erg geliefd is door de meeste geexperimenteerde jumpers omdat hij heel snel verbetert en hij veel bewingen heeft ontwikkeld (zelf of samen met zijn vrienden). Patrick Jumpen is echter veel bekender en populairder. Ze zijn nu zelfs officieel een groep en voeren optredens op voor duizende mensen. Je kan niet ontkennen dat zijn invloed veel groter is dan die van JumpingJob.

Saki

Patrickjumpen en Jumpingbob horen absoluut niet in het artikel over het muziekgenre Jump. Dit zijn slechts 2 personen die dansfilmpjes van povere kwaliteit maken. Omdat ze als eerste een tutorial gemaakt hadden over Jump is nog niet eens een reden om hier in te staan.Hypnotical 18 sep 2007 19:10 (CEST)[reageer]

Substijlen[brontekst bewerken]

In het artikel staat een half beeldscherm met uitleg over de verschillende substijlen. Mijn eerste opmerking is dat ik er geen hol van snap. Termen als booty en ghetto houes, newstyle, tekclub en French Tek zeggen mij helemaal niets. Dat kan natuurlijk aan mij liggen, maar het artikel is bedoeld voor leken die er nóg minder vanaf weten. Ten tweede worden de stijlen onvoldoende toegelicht. Noem eens wat meer voorbeelden van artiesten en platen, dan kunnen we vergelijken en een ontwikkeling zien. Nu staat er alleen bij French Tek een voorbeeld.

Maar mijn grootste bezwaar tegen het hele onderverdelen in subgenres, is dat Jumpstyle (of Jump, zo u wilt) veel te simpel en te nauw gedefinieerd is om meerdere substijlen van elkaar te onderscheiden. Laten we het niet mooier maken dan het is. Sandertje1980

Teckstyle en Tecktonic[brontekst bewerken]

Ik ben er niet zeker van maar hier:


"French Tek: de hardere variant op de tekclub geïntroduceerd door artiesten als Lobotomy Inc., Major Bryce, Greg C en Tranceball. Het gaat hier vaak om een stevige beat met in de beginjaren veel tekclubinvloeden. De laatste jaren kent het voornamelijk vollere en meer pakkende melodielijnen en is "Tecktonik" uitgegroeid tot een van de grote mainstream jumpstijlen. Deze stroming geniet vooral veel aanhang in Frankrijk."


Daar wordt gesuggereerd dat tecktonic een onderdeel van het jumpen is, hoewel ik mijn twijfels erover heb. Als je ziet enkel naar de dansstijl lijkt het niet echt op jump en is het meer shuffleachtig, als voorbeeld een melbourne shuffle(samen met running man)filmpje(let op de voetbeweging):[5] kijk maar vanaf 3:08. Als je erbijdenkt dat de armbewegingen belangrijker worden(minder plaats in de disco om te bewegen?) dan is tecktonic niet onstaan uit jump pur sang maar meer een evolutie van de nieuwere soorten shuffle's met ergere armbewegingen met hiphop invloeden.

De engelse wikki zegt over tecktonic:


"Tecktonik appeared in France in 2000 in Paris in a nightclub called Metropolis.[5] It borrows heavily from elements of glowsticking, and hip-hop dance moves including popping and locking, vogueing and wacking. "


Dus mijn mening is dat tecktonic niet meer een jumpstijl is dan enig elk ander technodansje. Pippe 10 apr 2008 20:03 (CEST)[reageer]


Tekstyle en tecktonik hebben totaal niets met elkaar te maken. Er zijn heel wat mensen die dit door elkaar slaan. Tekstyle wordt ook zonder c geschreven en is wel degelijk een dansje dat op jump lijkt. Deze wordt zover ik weet vooral in discotheek Complex gedaan en is nu aan een serieuze opmars bezig, merkbaar op netlog doordat HEEEL veel jongeren tek in hun nickname hebben staan.

Klein foutje[brontekst bewerken]

Als ik me niet vergis is Heardhunterz verkeerd gespeld, en moet dit Headhunterz zijn. Daar komt wel bij dat Headhunterz geen jump heeft gemaakt. D-Stylerz is ook verkeerd gespeld, en dient gespeld worden als d'StylerZ. Ook d'StylerZ maakt geen jump maar hardstyle. Waarschijnlijk omdat dat tijdens de jump-hype in Nederland alle hardstyle ook als jump werd gezien. Zie bijvoorbeeld op youtube, typ een willekeurig hardstyle nummer in, 80% kans dat erbij staat dat het jump is. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Unlimited-Flash (overleg|bijdragen)

Klopt, Dit is zeker weten hardstyle en het was fout gespeld. Access Overleg

Diverse opmerkingen[brontekst bewerken]

Allereerst, het stuk "Fan Crew artiesten" slaat kant noch wal. Het lijkt er op dat onbekende producers zichzelf zomaar even adverteren op deze pagina. Dit stuk heeft niets met het genre Jump te maken, en ik zou het dan ook graag verwijderd zien. Verder lijkt het mij handig om het stuk over "jumpen" te verplaatsen naar de onderkant van de pagina, omdat het (zoals het nu staat) nogal afleidt van waar het artikel over gaat: Het muziekgenre. Wellicht is een eigen pagina nog een beter idee.

Ook staat het artikel vol met feitelijke onwaarheden. Ik citeer: "De laatste jaren kent het voornamelijk vollere en meer pakkende melodielijnen en is "Tecktonik" uitgegroeid tot een van de grote mainstream jumpstijlen". Tecktonik is echter een dansstijl en kledingmerk, gefocust op de hedendaagse (wellicht commerciële) Electro en Electro-house muziek.

Als laatste punt vind ik dat het stuk "Kleding" niet representatief is voor het genre Jump an sich. De kleding wordt namelijk gedragen door liefhebbers van verschillende muziekstijlen binnen de "harddance" muziekstroming, en heeft verder niets met Jump zelf te maken.

PS: Ik vind het jammer dat mensen "Nico" (beter bekend als Vage Nico) tegenspreken. Als er iemand verstand van het muziekgenre Jump heeft, is hij het wel. --Tinusk 3 aug 2008 22:02 (CEST)[reageer]

Dit artikel zou geheel herschreven of verwijderd moeten worden[brontekst bewerken]

Dit hele artikel valt onder de noemer origineel onderzoek. Origineel onderzoek hoort niet in wikipedia, kijk maar bij de spelregels van deze encyclopedie, dit is geen blog ofzo. Het artikel is nu een verzameling van uitspraken die uit eigen ervaring/wijsheid komen en niet op bronnenmateriaal steunen. Wikipedia artikelen dienen altijd op bronnen gebaseerd te zijn (behalve wanneer het om triviale uitspraken gaat als "een week heeft zeven dagen" "de aarde is rond" of "brussel is de hoofdstad van belgie". Dit artikel is het resultaat van persoonlijke meningen, die het schrappen van anderen overleefd hebben binnen een hierarchie van zelfbenoemde experts en is daardoor van nul kwaliteit en tegen de basisregels van wikipedia. Wie neemt de verantwoordelijkheid en start dit artikel geheel opnieuw, ditmaal wel met bronnen?? Of: wie heeft argumenten om met de huidige tekst die tegen de wikiregels en het idee van gefundeerd schrijven indruist door te gaan? Leo de Beo – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.171.71.96 (overleg · bijdragen)

Je mag die verantwoordelijkheid geheel zelf nemen, zelfs oningelogd. Begin maar met schrappen zou ik zeggen, of zet {{wiu|reden waarom het artikel niet deugt}} bovenin de artikelcode. Na opslaan kun je de link volgen om het op de dagpagina aan te melden. — Zanaq (?) 10 mei 2010 21:19 (CEST)

hardstyle(jumpstyle)?[brontekst bewerken]

even over het stukje hardstyle jumpstyle. Jumpstyle hoeft niet persee hardstyle te zijn. Zoals bij het liedje van O-zone https://www.youtube.com/watch?v=s9YbICd43Mc spoel door naar 2:36. wordt er ook een paar seconden gejumpt. En dit liedje is toch echt geen hardstyle. 46.129.76.187 27 feb 2016 20:32 (CET)[reageer]