Overleg:Kalifaat Córdoba

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Armoede en landrechten[brontekst bewerken]

Sorry, ik moest het even opzoeken.

G. T. Wrench (1946) Reconstruction by way of the soil, chapter 21, te vinden online at

Small Farms Library: http://journeytoforever.org/farm_library/Wrench_Recon/Wrench_Recon_21.html

Er stond ook iets over landeigendom in de vroege middeleeuwen in Adam Smith, The wealth of Nations, dat gaat over het rampzalige effect van het feodale systeem en de primogenituur op de rurale armoede in Christelijk Europa, en over de landhonger die dat creeerde bij de niet ervende zonen van de adel.

Nu nog even uitzoeken hoe ik dit netjes in de wikipedia krijg....

- De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Pieter Felix Smit (overleg|bijdragen) 9 dec 2010 15:34

Dag Pieter, leuk dat je bijdraagt aan Wikipedia! Via bovenstaande link (erg informatief) vond ik de uitspraak: The land was divided into small tracts. Da's een begin, maar verklaart nog niet waarom de belasting de adel aantastte en er zo voor zorgde dat de armen de beschikking over landbouwgrond kregen. Wat Adam Smith schrijft klopt ongetwijfeld, maar kan je dat 1 op 1 toepassen op het kalifaat van Cordoba? Sorry als ik het je moeilijk maak, de gegevens zijn heel interessant en zouden heel goed in het artikel passen als ze te verifieren zijn. Vr. groet, --JanB 9 dec 2010 16:44 (CET) PS: ondertekenen kan het beste met vier tildes (4X~) of de handtekeningknop.

Ik heb nog een aanvullend bezwaar. Inzichten veranderen en literatuur uit 1946 en al helemaal uit 1776 kan niet gebruikt worden als leidend bij het schrijven van artikelen. Groet, BoH 10 dec 2010 06:30 (CET)

het bovenstaande gecopieerd van mijn overlegpagina --JanB 15 dec 2010 13:50 (CET)[reageer]

Toevoeging betreffende landverdeling vooralsnog verwijderd --JanB 15 dec 2010 13:50 (CET)[reageer]

De sectie Heersers wijkt sterk af van die in de duitse versie de:Kalifat von Córdoba. Ook komt het niet overeen met Abd al-Rahman IV. Wie heeft de inzichten en de bronnen om dit uit te spitten? SvenDK (overleg) 31 jul 2016 09:38 (CEST)[reageer]