Overleg:Kanye West

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik vind dat er veel meer opkan, en datgene wat er al geschreven is flink verbeterd kan worden. Ik heb zojuist al een aantal spellingsfouten gecorrigeerd en hier en daar wat subtiel veranderd.

Wat er mist: Politiek, naast muziek moet zijn grootste hobby wel provoceren zijn, hij beschuldigt o.a. de Amerikaanse regering ervan dat zij het Aids virus hebben gemaakt om negers uit te roeien... (nieuwste single in NL, Heard 'Em Say (Late Registration, 2005). Dit is erg interessant voor de lezer neem ik aan en... er zijn hier duizenden voorbeelden van. Ik probeer binnenkort wel wat toe te voegen.

--AA 29 dec 2005 21:44 (CET) ja dank je wel voor alles[reageer]

er mag wel ff wart meer op komen vind ik hij is dat zekerweten waard bijvoorbeeld : wie zijn ze ouders heeft hij zusjes en/of broertjes check het verschil met hem en madonna

de slachtoffers van de orkaan Katrina, welke live werd uitgezonden door NBC

Deze zin is fou, moet zijn "...., die live werd uitgezonden – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.83.87.180 (overleg · bijdragen)

Voel je vrij en ga je gang. Lexw 31 okt 2008 22:36 (CET)[reageer]

Het ter wereld brengen van hiv[brontekst bewerken]

Ik lees in deze versie het volgende:

In Heard 'Em say (Late Registration, 2005) verwijt hij de regering van de VS voor het ter wereld brengen van hiv.

Wat betekent dit? Mathonius 28 mrt 2012 13:41 (CEST)[reageer]

Kanye West aka Ye[brontekst bewerken]

Hoe gaan we om met zijn recente naamwijziging? Encycloon (overleg) 21 okt 2021 14:45 (CEST)[reageer]

Ik kan me voorstellen dat we het artikel, met natuurlijk een redirect, hernoemen naar 'Ye', de nieuwe formele naam van deze persoon.
Ik denk dat we duidelijk mogen zijn dat deze geboren is als Kanye West, en dat dat ook zijn naam was tot op 18 oktober 2021, laat in de middag in Los Angeles.Op maandag is er een uitspraak gedaan door de rechterUitspraak en tijdsaanduiding.
De lastigste vraag is of we de persoon bij alle activiteiten van voor die datum gaan aanduiden als 'Kanye West' (of 'West'), of als 'Ye'. Bij Chelsea Manning wordt haar geboortenaam twee keer genoemd, maar wordt eigenlijk niets geschreven over haar gendertransitie. Vergelijk het met het Engelse artikel. Manning werd enkele jaren voor haar transitie bekend omdat ze gevoelige informatie had vrijgegeven. Manning kunnen we makkelijk aanduiding met 'Manning', zodat we ook bij activiteiten in het verleden geen keuze hoeven te maken tussen twee opties.
Bij Sam Smith hebben we besloten om verwijzingen met mannelijke voornaamwoorden zo veel mogelijk te vermijden. Maar ja, daar blijft de naam hetzelfde en is altijd bruikbaar (ongeacht gender).
Bij pseudoniemen gebruiken we vaak die aanduiding, zie Prince en [André van Duin]].
Hier is echter sprake van een formele naamverandering, naar een naam die hij informeel al sinds 2018 gebruikt. Aanduidingen als 'Ye Omari West' zijn in ieder geval fout, 'Ye' is de complete naam.
Ik zou zelf geneigd zijn om bij de activiteiten voor 2018 'Kanye (Omari) West' te gebruiken, tussen 2018 en 18 oktober 2021 een mix te gebruiken en vanaf die datum consequent 'Ye'. Een verklarende alinea in de tekst lijkt me op zijn plaats. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 21 okt 2021 18:46 (CEST)[reageer]
hij heet op spotify nogsteeds Kanye West. Rwzi (overleg) 21 okt 2021 21:09 (CEST)[reageer]
Hoe groot is de invloed van Ye op de naam van een account dat ergens bij een of ander bedrijf is aangemaakt? Je zal zijn oude naam nog wel op meer plaatsen kunnen vinden, dat wil niet zeggen dat het goed is. Je vindt vast ook nog wel verwijzingen naar Leningrad, waar toch echt de plaats Sint-Petersburg bedoeld wordt. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 21 okt 2021 23:56 (CEST)[reageer]
Mijns inziens is het voor de titel van ons lemma eigenlijk van geen enkel belang dat de heer West vanaf nu officieel Ye heet. In de lemmatitel gebruiken we over het algemeen immers niet de officiële naam, maar de artiestennaam. Het is dus nog maar afwachten of hij zich vanaf nu ook in (vrijwel) al zijn creatieve uitingen als Ye gaat afficheren. Nog maar een paar maanden geleden presenteerde hij zijn nieuwe album Donda op een aantal grootschalige evenementen met titels als Kanye West Presents A Donda Listening Event, Kanye West Presents The Donda Album Release en Kanye West Presents: The Donda Album Experience, terwijl hij natuurlijk geen toestemming van de rechter nodig had om in de titel van die evenementen zijn reeds eerder opgedoken artiestennaam Ye te gebruiken. Mede gezien zijn lange geschiedenis van geflirt met de meest uiteenlopende namen zou het me dus niks verbazen als zijn officiële naam Ye slechts één van zijn vele artiestennamen zal blijken te zijn, naast bijvoorbeeld het oude, vertrouwde Kanye West. Wel slap trouwens dat hij zijn plannen om zijn naam officieel te veranderen in Christian Genius Billionaire Kanye West nooit heeft doorgezet. — Matroos Vos (overleg) 22 okt 2021 07:28 (CEST)[reageer]
het is zijn geverifieerde account dus ik verwacht dat die invloed redelijk groot is. Rwzi (overleg) 25 okt 2021 13:00 (CEST)[reageer]