Overleg:Karel Meulemans

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Is dit artikel niet zeer overdreven?? De bekendste duivenmelkers ter wereld zijn toch zeker de Gebr. Janssens, Arendonk. Juist, van Arendonk... Dit artikel is enkel en alleen reclame voor het geciteerde boek. Dientengevolge zeer eenzijdig belicht, sterk subjectief en zich onnodig negatief uitladend over andere duivenmelkers, en bovendien overdreven uitgebreid gezien het aanzienlijk kleine belang van deze heer, voor de duivensport in zijn algemeen. Conclusie: artikel flink ingekort.

  • Dit artikel gaat niet over de bekendste duivenmelkers ter wereld. Dit artikel gaat over Karel Meulemans, een bekende duivenmelker, die, net als de Gebr. Janssen(zonder s aan het einde) ook in Arendonk wonen/woonden. Ik heb geen andere verbindingen met de schrijver van het boek anders dan dat hij mij toestemming heeft gegevens te citeren uit zijn boek. Een artikel schrijven over één persoon is altijd éénzijdig belicht en subjectief. Ik zie nergens een onnodig negatief woord over andere duivenmelkers.

In het stuk worden slechts een aantal van zijn duiven genoemd die niet alleen wereldwijd bekend zijn maar waarvan nazaten ook andere duivenliefhebbers geholpen hebben met het succesvol opbouwen van hun stam. Overigens zal ik binnenkort een artikel schrijven over de bekende duivenmelker Verbart, die kwam dan weliswaar niet uit Arendonk, maar had ook goede duiven en juist, zijn beste, de 46 van Verbart kwam uit duiven van de Gebr. Janssen via Jos van Limpt (beter bekend als de Klak), overigens evenals de duivin (Blauw Janssen) van het gouden stamkoppel van Karel Meulemans. Ook over de andere duivenliefhebbers, die allen zeer succesvol vliegen met Karel Meuleman's duiven, zoals Gommaire Verbruggen, Raymund Hermes, Willy Van Berendonck, William Geerts, Frans Moris, Stan Van Beemen, Horst Hackemer, Saville Penkin en Albert Babington ga ik binnenkort een artikel schrijven, de wikilinks had ik daarom in het artikel al voorbereid. Ik ben dus tegen het verwijderen van het artikel zoals het bestond en zal het weer terug plaatsen.Henk Obee 6 mei 2011 01:21 (CEST)