Overleg:Kazerne Dossin

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Joods Museum van deportatie en Verzet: net geen 1300 van de weggevevoerde mensen overleefden de vernietigingskampen, dit in tegnenstelling tot de web-pagina waarin wordt vermeld dat er geen overlevenden waren.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Kazerne Dossin. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 nov 2019 20:53 (CET)[reageer]

Overlap met museum-artikel over Dossin[brontekst bewerken]

Grote stukken tekst in dit artikel komen letterlijk ook voor in het artikel Kazerne Dossin - Memoriaal, museum en documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten. Ik stel voor om deze paragrafen uit het algemeen artikel Kazerne Dossin te verwijderen, en eenvoudig door te verwijzen haar het artikel over het museum. Geertivp (overleg) 21 mrt 2020 20:36 (CET)[reageer]

Ik zou het liever andersom zien: de paragraaf 'Voorgeschiedenis' verwijderen uit Kazerne Dossin - Memoriaal, museum en documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten en de rest van dat artikel behouden. Dat artikel gaat immers over het museum. Wat bij Kazerne Dossin - Memoriaal, museum en documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten als 'Voorgeschiedenis' staat is juist informatie die in dit artikel Kazerne Dossin thuishoort; dit artikel gaat immers over het concentratiekamp. De situatie is vergelijkbaar met de artikelen over de concentratiekampen van Auschwitz en Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau.
Wat mij betreft zou het ook een verbetering zijn om de titel van dit artikel te hernoemen naar 'Kazerne Dossin (Concentratiekamp)' om te verduidelijken dat dit artikel over een concentratiekamp gaat. Heel strikt gesproken zou de informatie over het gebouw (als gebouw, zeg maar) en de geschiedenis voordat het in gebruik genomen werd als concentratiekamp weer in een ander artikel beschreven moeten worden. Ecritures (overleg) 21 mrt 2020 22:34 (CET)[reageer]