Overleg:Korps Nationale Reserve

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik heb onderaan een tekst toegevoegd over de regionale organisatie (bataljons niet op één lokatie gelegerd) en het tot op cies niveau optreden. Ook het nieuwe aantal functies gewijzigd van 2800 naar 2950. Zie hiervoor het weblog van de KC: http://www.natres.nl/Internweb/index.html (doorklikken naar de weblog, alleen toegankelijk voor Natres militairen).

Kaye 29 nov 2006 11:10 (CET)[reageer]

Nu 3800 reservisten; http://www.natres.nl/Nieuws/Documenten/Presentatie_Landmachtdagen.pdf 195.241.211.74 18 mrt 2009 08:53 (CET)[reageer]

opleiden en trainen[brontekst bewerken]

De Natresbataljon minitairen doorlopen een initiële algemene militaire opleiding. deze duurt twee weken en wordt gegeven bij de reguliere schoolbataljons. De kersverse militairen stromen vervolgens in bij hun compagnies. Daar worden zij voor de troep bevorderd tot soldaat der tweede klasse. Vervolgens zullen zij binnen een jaar de AMO plus volgen. In deze aanvullende training worden zijn bijgeschoold om het bestaande niveau te kunnen volgen. Deze opleiding is gericht op zowel militaire basisvaardigheden (o.a militair recht) als taakgerichte kennis en vaardigheden (o.à. Geweldsinstructie, bewaken en beveiligen)

Het opleidingsprogramma doorloopt een cyclus van vier jaren. In deze cyclus worden de militaire basisvaardigheden aangeleerd en wordt met training support packages de voor de Natresbataljon specifieke basistechnieken getraind. De Natresmilitair heeft een verplichting van ongeveer 120 opleidings en trainingsuren per jaar. Afhankelijk van rang en functie kan dit aantal uren oplopen. In de rechtsposie is vastgelegd dat het aantal uren de 700 per jaar niet mag overschrijden (100 dagen). Het betreffende syllabusjaar bestaat uit ongeveer 13 oefenavonden, 10 oefenzaterdagen, twee meerdaagse oefeningen van twee dagen en twee schietweekenden op de Harskamp.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Korps Nationale Reserve. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 sep 2017 03:00 (CEST)[reageer]