Overleg:Lijst van afleveringen van iCarly (seizoen 6)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Vertaalproblemen[brontekst bewerken]

Ik kreeg net te zien dat Kippenvlees1 een melding heeft gezet dat er vertaalfouten in zitten op deze pagina. Ik kan zeggen dat ik alle verhalen heb neergezet en niet door Google vertaalmachine heb gebruikt. Ik heb het in eigen woorden geschreven. Misschien kan er taalfouten erin zitten en dat kan het probleem zijn. Graag wil ik verzoeken om die sjabloon te laten veranderen of weg te halen. Dit maak mij heel boos. Mvg, WKZH5A (overleg) 20 okt 2012 16:15 (CEST)[reageer]

Als die melding er niet had gestaan waren anderen terecht boos geworden denk ik. Nu hij er staat kan er tenminste geholpen gaan worden om de problemen op te lossen. Zoals ik ook hierboven zie is goed Nederlands schrijven best wel moeilijk voor je. Ik geef je een voorbeeld van wat er staat en wat het zou moeten worden:

Carly en Spencer moeten helaas verhuizen, omdat mr. Bushwell heeft verzocht om zij per direct te gaan verhuizen.

er zou iets moeten staan als:

Carly en Spencer moeten helaas verhuizen omdat meneer Bushwell hen dat heeft verzocht direct te doen.

Onduidelijk voor een buitenstaander blijft dan nog steeds wel wie die meneer Bushwell is - mogelijk hun huisbaas die de huur opzegde? Dat zou er dan nog bij moeten komen te staan.


De volgende zin is voor een buitenstaander eerlijk gezegd totaal onbegrijpelijk:


Carly, Sam, Freddie en Spencer gaan met hun flashbacks terug aan oude afleveringen waarin er dingen gebeuren en telkens komt er iemand die zegt hoe het afloopt.

Niet enkel staan er taal- en stijlfouten in maar wat is hier aan de hand? wat zijn "hun flashbacks"? wat wordt bedoeld met "teruggaan aan" (dat is een taalfout, maar wat moet er dan komen?) en wie is die iemand die "telkens komt" om te zeggen hoe het afloopt?.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. MoiraMoira overleg 21 okt 2012 16:45 (CEST)[reageer]

Oke, maar ik zie dat iemand de zinnen verbetert. Ik hoop dat later ook de rest de zinnen verbeterd wordt. Bedankt hiervoor. Mvg, WKZH5A (overleg) 20 okt 2012 17:00 (CEST)[reageer]