Overleg:MPEG

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Een artikel over MPEG en een artikel over MPEG-4[brontekst bewerken]

Hallo,

Het viel me op dat er een apart artikel bestaat over MPEG-4, en vraag me af of het niet bij dit artikel (MPEG dus) getrokken kan worden. Dit geldt namelijk niet voor de andere formaten: Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-3, Mpeg-7 en Mpeg-21. Ook lijkt het me een beetje dubbel. Ik wil echter niet zomaar aan 2 artikelen gaan sleutelen waar al zoveel aan is gewerkt.

Misschien is er een reden die mij ontgaat? Groet, Sanseja 15 mrt 2007 17:25 (CET)[reageer]

Mogelijk is het gewoon historisch zo gegroeid. Maar het heeft volgens mij ook een belangrijk voordeel. Het artikel MPEG is al behoorlijk lang, en dan is het goed om het in 'behapbare brokken' in te delen. MPEG-4 is een redelijk afgerond onderwerp, dat apart behandeld kan worden.
Dezelfde methode van indelen wordt ook gebruikt bij artikelen als Frankrijk, waar één overzichtsartikel voor is, met daarnaast aparte artikelen voor Geschiedenis van Frankrijk, Bestuurlijke indeling van Frankrijk. Johan Lont (voorbehoud) 1 apr 2008 17:34 (CEST)[reageer]

Transformatie[brontekst bewerken]

De volgende zin uit het artikel gaat mij boven mijn pet:

De transformatie zet ruimteljke variaties om naar een variatie in frequentie, waarbij lage frequenties corresponderen met "grove lijnen" en de hoge frequenties corresponderen met details in de afbeelding.

Moet ik daarbij denken aan een frequentie die uitgedrukt wordt in Hertz, of gaat het hier om een ander soort frequentie?

Misschien kan iemand dit een beetje toelichten, en liefst in het artikel zelf verduidelijken. Misschien kan dit ook wel in een apart artikel over transformaties of compressietechnieken worden verwerkt. Johan Lont (voorbehoud) 1 apr 2008 17:37 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op MPEG. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 apr 2018 12:25 (CEST)[reageer]